Οι Ρώσοι ψηφίζουν Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τους ολιγάρχες να κόβουν ήδη βόλτες, με τα πολυτελή σκάφη τους στον Αργοσαρωνικό, αναζητώντας την… Ιθάκη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των Ρώσων μεγιστάνων που παρελαύνουν από τα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται και ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες ημέρες στις Σπέτσες και στο Πόρτο Χέλι. Άλλωστε η θαλαμηγός του, μήκους 78 μέτρων, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Το Πόρτο Χέλι των διασήμων

Μεγάλες δόξες ζει το Πόρτο Χέλι, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε πριγκιπάτο, και μάλιστα υψηλές προσωπικότητες, όπως η βασίλισσα της Ολλανδίας και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, έχουν κάνει απόβαση στο «Μονακό της Ελλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συμπατριώτης του Πούτιν και του Αμπράμοβιτς Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς του αλουμινίου», με προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, φέρεται να αγόρασε βίλα στην περιοχή, καθώς στο παρελθόν αναγκαζόταν να ενοικιάζει την έπαυλη του εφοπλιστή Βίλλυ Παναγιωτίδη.

Σκάφη, ακίνητα και… ελικόπτερα

Ο Ρώσος μεγιστάνας και πέρυσι είχε επισκεφθεί την ίδια περιοχή με το «Queen K». Με 78 μέτρα μήκος, ανατολίτικο στιλ διακόσμησης και ένα ελικόπτερο στη διάθεση του κροίσου όλο το 24ωρο, η θαλαμηγός για πολλές ημέρες αποτέλεσε το μεγαλύτερο αξιοθέατο της περιοχής.

Ο ολιγάρχης διαθέτει ένα πατρικό σπίτι στο Ντρέζνικ της Ρωσίας, εξαώροφο κτίριο στο Λονδίνο, σαλέ στη Μόσχα, τρία ιδιωτικά αεροσκάφη (δύο Gulfstream και ένα Ηawker), καθώς και ένα ελικόπτερο τύπου Sikorksy. Παντρεμένος με την Πολίνα Ντεριπάσκα, εγγονή του Μπόρις Γέλτσιν, απέκτησε δύο παιδιά και έπειτα από 12 χρόνια γάμου διάγουν έναν άνετο και πολυτελή βίο.

Αεροσκάφος τύπου Gulfstream

Ελικόπτερο τύπου Sikorksy

Το επεισόδιο με τον Πούτιν και το μπόνους των 3 εκατ. ευρώ

To ποσό των 3.000.000 δολαρίων μοίρασε σε 120 υπαλλήλους του ο Ρώσος «βασιλιάς του αλουμινίου». Προ καιρού τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος αποφάσισε να μοιράσει το ποσό αυτό σε υπαλλήλους του με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον ίδιο και στους εργαζομένους στις βιομηχανίες του.

Ο Ντεριπάσκα κατάφερε από την απόλυτη ένδεια να δημιουργήσει την πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας αλουμινίου σε ολόκληρη τη Ρωσία και μία από τις 10 μεγαλύτερες του κόσμου. Στην ιστορία όμως έχει μείνει το απίστευτο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ο δεύτερος ταξίδεψε ως την πόλη Πικάλεβο για να υποχρεώσει τον μεγιστάνα να πληρώσει τους εργάτες των ορυχείων του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, φανερά εκνευρισμένος, αφού έβρισε τον Ντεριπάσκα παρουσία των εργατών του χαρακτηρίζοντάς τον αναίσθητο, του πέταξε κατάμουτρα ένα στιλό και τον διέταξε εκείνη τη στιγμή να βάλει την υπογραφή του στις εντολές πληρωμών. Τελικά, υπέγραψε αμέσως και κατάπιε για πάντα την ταπείνωση.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός

Το συνοδευτικό σκάφος τύπου Wally

O Όλεγκ Ντεριπάσκα

O Όλεγκ Ντεριπάσκα και η γυναίκα του Πωλίνα

Η γυναίκα του Πωλίνα

O Ντεριπάσκα μαζί με τον Πούτιν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης