Συγκλονιστικό φινάλε είχε το παιχνίδι ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Πορτογαλία. Οι Ίβηρες με γκολ του Βαρέλα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισαν σε 2-2, παίρνοντας από τα… χέρια το εισιτήριο που έδειχνε να έχει «σφραγίσει» το συγκρότημα του Κλίνσμαν, διατηρώντας τις λιγοστές, ομολογουμένως ελπίδες τους για να βρεθούν αυτοί στην επόμενη φάση.

Η αναμέτρηση στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου της διοργάνωσης, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Πορτογάλους, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τέρμα του Νάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις οι Αμερικανοί δεν κατέθεσαν τα όπλα και με γκολ των Τζόουνς στο 64΄ και Ντέμπσεϊ στο 81΄ έκαναν την ανατροπή, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Βαρέλα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ρονάλντο στην τελευταία φάση του ματς, έδωσε παράταση στα όνειρα της πρόκρισης για την ομάδα του.

ΗΠΑ-Πορτογαλία 2-2 (ΝΕΡΙΤ SPORTS, ΝΕΡΙΤ HD)

Γκολ: 5′ Νάνι (Πορτογαλία), 64′ Τζόουνς (ΗΠΑ), 71′ Ντέμπσι (ΗΠΑ), Βαρέλα (Πορτογαλία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

HΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλι, Ντέμπσι, Μπεντόγια (72’ Γιέντλιν), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι, Κάμερον, Τζόνσον.

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο):
Μπέτο, Μπρούνο Άλβες, Μιγκέλ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Ρ. Κόστα, Μεϊρέλες (69’ Βαρέλα), Νάνι, Αλμέιδα (46’ Ουίλιαμ), Περέιρα, Πόστιγκα (16΄ Έντερ).

(Τα γκολ του αγώνα)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης