Αν οι εντιμότατοι Πιλάβιος, Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης και Φύσσας θεωρούν πως θα ταξιδέψουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ με εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στον ΠΑΟΝΕ – συγγνώμη Λουξεμβούργο – τότε μάλλον πρέπει να νιώθουν «βαθιά νυχτωμένοι».

Από την άλλη, αποδείχτηκε γελοίο να ζητάς μέσω των ΜΜΕ τη συμπαράσταση του κοινού και αυτό (έστω με μερική ανταπόκριση) να σου κάνει το χατίρι, από λαχτάρα να ζήσει μια εύκολη νίκη, πολλά γκολ και χορταστικό θέαμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρεχάγκελ έκανε ό,τι περνούσε από χέρι του προκειμένου μέσα σε ένα τετραήμερο, η ομάδα του να αποδιοργανωθεί, να τεμπελιάσει, να θυμίσει ερασιτεχνικό συγκρότημα απέναντι σε μία από τις μετριότερες εθνικές ομάδες του πλανήτη.

Αλλά, δεν μπορεί κανείς να ξεχνά και τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Λόγου χάρη, όταν στα στοιχήματα η Ελλάδα «χαρίζει» δύο γκολ στο Λουξεμβούργο και χρειάζεται ένα τρίτο για να πληρώσει τιμή 1.40 προς ένα. Παρατηρώντας τόση επιπολαιότητα, αναρωτιέσαι τι μπορεί να συμβαίνει στον… εξωσχολικό αθλητισμό.

Εντάξει, μια μάλλον παράλογη σκέψη είναι αυτή που δεν μπορεί ούτε να σταθεί ούτε –διάβολε- να εξιχνιαστεί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, υπάρχουν κάποιες βάσιμες απορίες για τα όσα συνέβησαν στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

@ Πρώτον: γιατί αντικαταστάθηκε ο κορυφαίος – στο α΄ μέρος – επιθετικός χαφ Γιώργος Φωτάκης με έναν κλασικό κόφτη, τον νεαρό Βασίλη Πλιάτσικα; Μήπως επειδή οι αντίπαλοι μας είχαν πάρει το κέντρο και απειλούσαν τον Σηφάκη;

@ Δεύτερον: γιατί ο πλέον φορμαρισμένος Έλληνας μαχητής σήμερα, Βασίλης Τοροσίδης, ένας παίκτης «κλειδί» και «καμικάζι» στις δύσκολες φάσεις, αχρηστεύτηκε εγκαίρως μετά από διάφορες αστείες εντολές του προπονητή του; Το να μένει στα πλάγια και να αποφεύγει την αντίπαλη περιοχή αποδείχτηκε ανέκδοτο για λίγους…

@ Τρίτον: γιατί επί 48΄ ολόκληρα λεπτά με παίκτη παραπάνω, η εθνική Ελλάδας αγωνιζόταν με τέσσερις ανασταλτικούς χαφ και ελεύθερο μόνο τον καταπονημένο Καραγκούνη;

Κατά τα άλλα, ο τελευταίος αγώνας του ομίλου θεωρείται ο χειρότερος ή «ισάξιος» της εμφάνισης με την Μολδαβία στο Κισινάου. Εκεί όπου χρειαζόμασταν νίκη και φύγαμε με ένα βαθμό. Κάτι ακόμα: αν η νέα ομάδα που δημιουργεί τώρα ο Ρεχάγκελ συνεχίσει μία φορά να παίζει καταπληκτικά και την επόμενη να «σέρνεται», είναι βέβαιο πως θα οδηγηθεί σε στενωπό αναξιοπιστίας και ίσως εγκαταλειφτεί οριστικά από τους φιλάθλους.

Ο κόσμος στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου περιορίστηκε σε τετραψήφιο αριθμό. Δηλαδή, όσους συγκεντρώνουν γυμναστικές επιδείξεις μαθητών/τριών Μέσης Εκπαίδευσης των Λυκείων Γιαννιτσών ή Ορεστιάδας. Ας το έχει υπόψη της η ΕΠΟ, όταν επιλέγει γήπεδα για αγώνες της εθνικής ομάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης