Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει σιγά, σιγά να μπαίνουν στη ζωή μας καθώς οι εταιρείες εισάγουν νέα μοντέλα. Μετά το δυνατό… μπάσιμο της BMW με το i3 έρχεται η σειρά της Volvo να σηκώσει κεφάλι και να ρίξει στην αγορά της Ελλάδας (γιατί στο εξωτερικό κυκλοφορεί εδώ και 1.5 περίπου χρόνο) το V60 Plug-in Hybrid.

Πρόκειται για το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η σουηδική φίρμα και προσφέρει το αυτοκίνητο που είναι… τρία σε ένα. Ένα ηλεκτρικό, ένα υβριδικό και ένα τετρακίνητο όχημα υψηλών επιδόσεων, με το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι μπορεί και φορτίζεται από το απλό οικιακό δίκτυο ηλεκτρισμού. Η αλλαγή του χαρακτήρα γίνεται με το αντίστοιχο πάτημα των τριών διαφορετικών κουμπιών. Το εν λόγω μοντέλο είναι το πρώτο που έρχεται και εφοδιάζεται πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα diesel (2.4 λίτρων) που επιτρέπει στον οδηγό να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να έχει τον πονοκέφαλο της αυτονομίας και της φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To V60 Plug-in Hybrid μπαινει στην πρίζα…

Με 283 άλογα!
Με την λειτουργία ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο η αυτονομία αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Ως υβριδικό αυτοκίνητο έχει εκπομπές CO2 48 γρμ./χλμ. και κατανάλωση 1,8 λιτ./100χλμ. Τέλος ως ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο επιδόσεων προσφέρει συγκινήσεις καθώς η συνδυασμένη ισχύ 215 + 68 ίππων (κινητήρας diesel και ηλεκτροκινητήρας) και τα 640 (440 + 200) Nm ροπής επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το V60 Plug-in Hybrid διατίθεται στην τιμή των 55.900 ευρώ.

 

Οι μπαταρίες δεν παραμορφώνονται ακόμα και όταν υπάρξει σύγκρουση…


Από 55.900 ευρώ ξεκινά η τιμή του ηλεκτρικού Volvo…


Και οικογενειακό και… γρήγορο!!!


Ανάλογα με το κουμπί που θα επιλέξει ο οδηγός το αυτοκίνητο… μεταμορφώνεται


Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά…


Το εσωτερικό του σουηδικού μοντέλου…


Η φόρτιση γίνεται από μία κοινή πρίζα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης