Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία κλοπή οχήματος, στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών Ρομά, ηλικίας 21, 17 και 15 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες κατά τις βραδινές ώρες της 26/27.12.2013, αφού αρχικά αφαίρεσαν όχημα, ιδιοκτησίας Έλληνα, στην Καλαμάτα, στη συνέχεια διέρρηξαν συνολικά επτά καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και προϊόντα, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, διέθεσαν έναντι χρηματικού ποσού στον ανήλικο Ρομά το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καλαμάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης