Έκκληση στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να λάβει δράση για την απελευθέρωση του, φέρεται να κάνει ο Γάλλος όμηρος Σερζ Λαζαρεβίτς μέσα από βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
.
Ο Λαζαρεβίτς που είναι σήμερα ο τελευταίος Γάλλος σε διεθνές επίπεδο που παραμένει όμηρος, διακρίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Ντουμπάι Αλαάν, να είναι πλαισιωμένος από δύο οπλισμένους άνδρες. Ο όμηρος, που έχει γενειάδα και φορά ένα μαύρο τουρμπάνι, δηλώνει ότι το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στις 13 Μαΐου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαζαρεβίτς είχε απαχθεί στο Μάλι στις 24 Νοεμβρίου 2011 μαζί με τον Φιλίπ Βερντόν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος από μια σφαίρα στο κεφάλι, τον Ιούλιο του 2013. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Λαζαρεβίτς συνόδευε τον Βερντόν σε ένα επιχειρηματικό ταξίδι όταν μια ομάδα ένοπλων ανδρών τους είχε περικυκλώσει σε ένα μικρό ξενοδοχείο στο Χομπόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη της απαγωγής είχε αναλάβει η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) και ο Σερζ Λαζαρεβίτς κρατείται αυτή τη στιγμή όμηρος από τον ίδιο οπλαρχηγό των ανταρτών που δολοφόνησε δύο Γάλλους δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού RFI τον περασμένο Νοέμβριο.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει από ανεξάρτητη πηγή την αυθεντικότητα του υλικού.Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η αυθεντικότητα του βίντεο εξετάζεται και δεν προέβη κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Το μόνο βίντεο με τον Λαζαρεβίτς που είναι γνωστό πως υπήρχε ως σήμερα, είχε παραδοθεί στην οικογένειά του λίγους μήνες μετά την απαγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης