Τα αποτελέσματα των εκλογών στα Νότια Προάστια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Άλλαξαν όλοι οι Δήμαρχοι που «έδιναν μάχη» για το Μητροπολιτικό Πάρκο και οι νέοι αιρετοί φαίνεται ότι αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους και έχουν τις ίδιες απόψεις για πολλά θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα φανεί σύντομα αν αυτό είναι τυχαίο! Τριγυρνώντας στα διάφορα καφέ την προεκλογική περίοδο ακούσαμε και μάθαμε πολλά για υποψηφίους και συνδυασμούς και είδαμε ότι η ήττα φέρνει στη φόρα… αποκαλύψεις.

Στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Θάνου Ορφανού έχουμε έντονες μετασεισμικές δονήσεις και ακούγονται πολλά για ένα άτομο μέσα από τον συνδυασμό που έπαιξε ύποπτο ρόλο, την Σ.Κ., παλιά παρουσία στο πολιτικό σκηνικό του Αλίμου, πέρασε από αριστερά κόμματα και κατέληξε στον συνδυασμό του Ορφανού. Σε αυτές τις εκλογές δεν ήταν υποψήφια αλλά ανέλαβε την «υποστήριξη» του εκλογικού κέντρου και συνετέλεσε όπως λένε στη συντριβή του.

Μάθαμε επίσης ότι ο Ανδρέας Κονδύλης, ο νικητής των εκλογών, παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιδημάρχου της παράταξης του Ορφανού πάλι εξαιτίας της…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ ξεκίνησαν μαζί σαν δίδυμο το 2007 και η κυρία ΣΚ παρουσιαζόταν σαν προστάτης του, η μεταξύ τους σχέση μετατράπηκε σε μεγάλο μίσος γιατί ο Κονδύλης από τη θέση του αντιδήμαρχου Διοικητικών, μετά από καταγγελία, έψαξε και βρήκε ότι η κυρία δήλωνε ψευδώς ότι είναι απόφοιτος Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ενώ είναι τελικά απόφοιτος Γυμνασίου.

Αυτή η αποκάλυψη την τάραξε και άρχισε να του επιτίθεται με διάφορους τρόπους… Εκείνος ανακάλυψε υπερβολικές χρεώσεις που είχε κάνει εκείνη για πολιτιστικές φιέστες, απόκρυψη χορηγιών, αλλοιώσεις σε αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και άλλα πολλά. Η ιστορία συνεχίστηκε με διάφορα επεισόδια μέχρι που ο Αντιδήμαρχος παραιτήθηκε και δημιούργησε δικό του συνδυασμό.

Τώρα που εκείνος επιστρέφει σαν δήμαρχος, εκείνη φεύγει εσπευσμένα για μόνιμη διαμονή στο Μεξικό.

Παραμονή των εκλογών, δεκάδες μηνύματα έφθασαν στα κινητά δημοτών με γαλάζιο αποστολέα που προέτρεπε για την ψήφιση του εν λόγω προσώπου. Επικράτησε εκνευρισμός και τα μηνύματα έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα…

Στον συνδυασμό του Νίκου Τσαμπαρλή όλοι περιμένουν την παραίτηση του και ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του, Αλεξόπουλος Νίκος περιμένει να του αδειάσει την καρέκλα, διαφορετικά θα προσχωρήσει στον συνδυασμό του Κονδύλη.

Στις αριστερές παρατάξεις όλοι είναι ευχαριστημένοι με τα ποσοστά που πήραν στον Α’ γύρο και ενώ έλεγαν ότι διακριτικά θα στηρίζουν Ορφανό έριξαν λευκό και άκυρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής η οποία θα έχει μία έδρα και θα κάθεται στα έδρανα ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Στον συνδυασμό του νικητή άρχισε ο πόλεμος για τις αντιδημαρχίες και φαίνεται ότι πίσω από πολλούς νέους κρύβονται παλιοί γνώριμοι του πολιτικού σκηνικού, μαμάδες και μπαμπάδες με παλαιά μίση και πάθη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης