Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένοπλοι άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον μιας εκκλησίας στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας και σκότωσαν εννέα πολίτες.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του χωριού Ατανγκάρα, που βρίσκεται στους λόφους Γκουόζα, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν. Η περιοχή αυτή θεωρείται πλέον το σημαντικότερο προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από όπου οι μαχητές της εξορμούν σχεδόν σε καθημερινή βάση εντείνοντας την εκστρατεία βίας και σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ είχε ξεκινήσει η λειτουργία ακούσαμε πυροβολισμούς και όλοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν, κάποιοι βγήκαν από τα παράθυρα και έτρεξαν στο δάσος» είπε η Μάτα Γιοχάνα, μια κάτοικος του χωριού για τις συνθήκες της επίθεσης η οποία έγινε την Κυριακή και σύμφωνα με την αστυνομία στοίχισε τη ζωή σε εννιά ανθρώπους. «Περισσότεροι από 10 εξ αυτών επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και σε ένα αυτοκίνητο», είπε , προσθέτοντας ότι κάποιοι ντόπιοι ακολούθησαν τους επιτιθέμενους, σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς και αιχμαλωτίζοντας τρεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης