Το ξέρατε ότι τα μωράκια αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους, ενώ βρίσκονται ακόμα στην κοιλίτσα σας? Τα μωράκια ακούνε, αισθάνονται, βλέπουν και γεύονται. Τα συναισθήματα που οι μητέρες νιώθουν καθημερινά, αφομοιώνονται από τα μωρά. Μπορεί και θυμάται φωνές για αυτό και αντιδράει κατά τη γέννησή του στις φωνές του πατέρα και της μητέρας και όχι ξένων. Ακόμα ονειρεύεται όπως οι ενήλικες ή τα μικρά παιδιά.

Μόλις στον 5ο μήνα ολοκληρώνεται και η αίσθηση της ακοής. Είναι η πρώτη αίσθηση που ολοκληρώνεται. Μετά τους χτύπους της καρδιάς της μητέρας, που έχει μάθει να ακούει, αρχίζει και αντιδράει σε εξωτερικά ερεθίσματα, όπως η μουσική, οι φωνές. Για αυτό καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια της κύησης, να μην υποβάλλεται το παιδί σας να ακούει φασαρίες και τσακωμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ματάκια του μωρού κατά τον 5ο μήνα της κύησης έχουν σχηματιστεί. Μπορεί και ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά του. Το έμβρυο μπορεί και βλέπει μέσα από τη μήτρα και αντιλαμβάνεται τη διαφορά του έντονου φωτός. Ακόμα αντιδράει όταν το φως πλησιάζει ή απομακρύνεται από αυτό. Αποφύγετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες την έκθεση του στο έντονο φως γιατί μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του αμφιβληστροειδούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης