Αυτό που όλοι συζητούσαν το τελευταίο διάστημα στον Πειραιά, τελικά έγινε. Ο Γιάννης Μώραλης με τον συνδυασμό του «Πειραιάς-Νικητής», είναι ο νέος Δήμαρχος της πόλης.
Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση με εντάσεις, κατηγορίες εκατέρωθεν, εισαγγελικές παραγγελίες και έρευνες, ο … λαός μίλησε και επέλεξε.
Προτίμησε την αλλαγή, την στροφή από το πολιτικό σύστημα σε μια πιο τεχνοκρατική εκδοχή, αλλά και την οικονομική δύναμη που διαθέτει ο «μπροστάρης» του συνδυασμού Μώραλη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Εδώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έβαλε όπως έλεγε ένα στοίχημα το οποίο τελικά και κέρδισε. Και είναι σαφές πως πρόκειται για προσωπική νίκη του εφοπλιστή ο οποίος είναι αλήθεια πως τις τελευταίες 40 μέρες έγινε ένα με τον κόσμο.
Είθισται ο πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να φαίνεται στα μάτια του απλού κόσμου ως κάτι το απρόσιτο. Ως ένας σκληρός άνθρωπος και στυγνός επαγγελματίας.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης περπάτησε στις γειτονιές του Πειραιά, δείχνοντας πως αυτό που έλεγε, το εννοούσε. Κάθισε να μιλήσει με τον κόσμο και είχε χρόνο γι αυτούς. Δεν περιορίστηκε στην απλή χειραψία του πολιτικού.
Έδειξε ενδιαφέρον για τα προβλήματα και τα κατέγραφε.
Γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, πως ο λαός του Πειραιά πιθανά να προτιμήσει το σχέδιο της παράταξης Μώραλη, γνωρίζοντας ότι ο Μαρινάκης έχει τον τρόπο να προσεγγίσει πιο εύκολα τα κέντρα εξουσίας, αλλά και να «παρασύρει» συναδέλφους του εφοπλιστές να συνδράμουν στην ολοκλήρωση των στόχων.
Ο Πειραιάς, γύρισε σελίδα.
Και πρόκειται προφανώς για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Πρώτον γιατί μια ανεξάρτητη παράταξη, μια παράταξη που δεν υποστηρίχθηκε από κανένα κόμμα κατάφερε να πάρει έναν μεγάλο Δήμο. Επιπλέον το κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σε λιγότερο από 40 μέρες, κατάφερε να πείσει για τις προθέσεις της.
Ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε δηλώσεις του είπε πως η Δημοκρατία μίλησε, παραδέχτηκε την ήττα και είπε πως τηλεφώνησε στον Γιάννη Μώραλη για να του δώσει συγχαρητήρια.
Ξημερώνει μια καινούργια μέρα για την πόλη.
Είναι σίγουρο πως ο Πειραιάς, θα παίξει τεράστιο ρόλο το επόμενο διάστημα. Και με δεδομένη την επιτυχία των ανθρώπων της παράταξης που αναλαμβάνει τις τύχες της πόλης, μάλλον έρχονται μέρες με … μπονάτσα!
Ζαφείρης Σπυριδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης