Όλες οι μαμάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τα νευρικά ξεσπάσματα, τις φωνές και τα αναίτια κλάματα των παιδιών τους, κατηγορώντας μετά τον εαυτό τους για το αν έχουν κάνει εκείνες κάποιο λάθος. Όχι, δεν κάνετε εσείς κάτι λάθος, σύμφωνα με το imommy.gr.

Όπως αναφέρει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, τα ξεσπάσματα στα παιδιά είναι αποτέλεσμα της γενετικής και όχι της κακής ανατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μονοζυγωτικά και διζυγωτικά δίδυμα αποκάλυψε ότι ο ρόλος της γενετικής είναι πολύ πιο σημαντικός απ’ όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία 25 χρόνια είχε αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό η άποψη ότι η παιδική επιθετικότητα είναι απόρροια της υιοθέτησης κακών προτύπων. Μάλιστα, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι εμφανίζεται κατά τη βρεφική ηλικία και κορυφώνεται μεταξύ 2 και 4 ετών.

Οι ερευνητές, όμως, έρχονται να δείξουν ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά στη συχνότητα και τον ρυθμό της αλλαγής σε ξεσπάσματα, εξαιτίας της αλληλεπίδρασης των γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων με την πάροδο του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης