Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας, για την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίοι κρατούνται από ενόπλους στο Rawalpindi, κοντά στην πρωτεύουσα Islamabad.

O στρατιωτικός εκπρόσωπος, Maj Gen Athar Abbas, δήλωσε ότι η επιχείρηση μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, καθώς έχουν ελευθερωθεί περίπου 25 όμηροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ισχυρή έκρηξη και πυρά αυτομάτων όπλων ακούστηκαν, όταν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων επέδραμαν στο κτίριο όπου ήταν οχυρωμένοι οι ένοπλοι.

“Υπήρχε ένας τρομοκράτης σ’ ένα δωμάτιο που φορούσε ένα τζάκετ παγιδευμένο με εκρηκτικά, αλλά οι κομάντος έδρασαν άμεσα και τον σκότωσαν πριν τα πυροδοτήσει”, είπε ο Αbbas. “Τρεις από τους ομήρους σκοτώθηκαν από τα πυρά των εξτρεμιστών”, πρόσθεσε. Οι στρατιώτες αναζητούν και άλλους εξτρεμιστές, εξηγώντας πως οι Αρχές πιστεύουν ότι στο κτίριο βρίσκονταν πάνω από πέντε.

Η πρόσφατη επίθεση εγείρει εκ νέου ανησυχίες για τη σταθερότητα του Πακιστάν, μια χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, σε μια χρονική συγκυρία που η Washington ζητά από το Islamabad να συμβάλλει στην κατάπνιξη της δράσης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντάρτες είχαν επιτεθεί στο στρατιωτικό αρχηγείο του Πακιστάν, παίρνοντας πολλά άτομα από το προσωπικό ασφαλείας, ως ομήρους.

Έξι στρατιώτες και τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμοί έξω από κυβερνητικό κτίριο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης