Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, παρουσίασε χθες  τους  υποψηφίους Κοινοτικούς Συμβούλους της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς»,  στο πάρκο στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό (πρώην ΗΣΑΠ).

Ο κ. Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Κάθε ώρα που περνάει προσθέτω στην αισιοδοξία μου, κάθε ώρα που περνάει  μεγαλώνει η ευγνωμοσύνη μου και η εκτίμησή μου προς τον Πειραϊκό λαό.  
Αυτός ο λαός δεν γονατίζει, αυτός ο λαός δεν εξαγοράζεται, αυτός ο λαός δεν υποκύπτει. 
Πριν έρθω εδώ, ήμουν σε μια εκδήλωση που έκανε προς τιμήν του συνδυασμού μας ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά. Αυτοί που ξέρουν καλύτερα από εμάς πως ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα. Αυτοί που βαθμολογούν τη δική μας Δημοτική Αρχή καλύτερα από όλες όσες πέρασαν μέχρι τώρα και τους ευχαριστώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε στο πανέμορφο Νέο Φάληρο. Αυτό για το οποίο κάποτε είχε γίνει και κίνημα να αυτονομηθεί και ως Δήμος. Έχω τη χαρά να βλέπω απέναντί μου  έναν από τους καλύτερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ελλάδος. Αυτός ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ανήκει στο Δήμο του Πειραιά. Τι ήταν τα προηγούμενα 15 τουλάχιστον χρόνια πριν έρθουμε εμείς;  Να το πω με μια λέξη: σκουπιδότοπος. Βγάλαμε από εδώ παραπάνω από 100 φορτηγά σκουπίδια και αμέτρητες σύριγγες και το μετατρέψαμε, σε πολύ λίγο χρόνο, με ελάχιστα χρήματα, αλλά με το πάθος των εργαζομένων, σε έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό που φιλοξενεί 150 παιδάκια και έχει μέσα και δύο παιδικές χαρές. Και φυτέψαμε εκατοντάδες νέους θάμνους, νέα δέντρα και όμορφα λουλούδια.  Αυτονόητο; Αυτονόητο. 
Είμαστε λοιπόν η Δημοτική Αρχή που κάνει το αυτονόητο. Αυτό ακριβώς είμαστε. Δεν βάζω υποψηφιότητα ούτε για μάγος, ούτε για Θεός. Για Δήμαρχος να κάνω το αυτονόητο : τον Πειραιά πόλη – προνόμιο να ζεις. Την ομορφότερη, λειτουργικότερη και πλουσιότερη πόλη της Ευρώπης. 

Μου έλεγαν : τα δημοτικά τέλη είναι ακριβά. Έχουν δίκιο. Ξέρετε πότε ορίστηκε η τιμή των δημοτικών τελών; Πριν από 8 χρόνια. Ο τότε Δήμαρχος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος απέναντι, για να γυρίσει σελίδα λέει. 
Έχει γυρίσει σελίδα ο Πειραϊκός λαός στις εκλογές του 2010.

Φίλες και Φίλοι, είναι προνόμιο να ζεις και στον Πειραιά και ειδικότερα στο Νέο Φάληρο. Έχουμε ένα πρόγραμμα ανακατασκευής όλων των παιδικών χαρών και δημιουργήσαμε και τρεις καινούργιες στην ευρύτερη περιοχή.
Έχουμε προγραμματίσει την αξιοποίηση και του κτιρίου, που βρίσκεται δίπλα στο Βρεφονηπιακό Σταθμό για κοινωνικούς σκοπούς, γιατί δεν κάνουμε εκπτώσεις στην κοινωνική μας ευαισθησία. 
Ούτε μια χαραμάδα στην κοινωνική μας πολιτική. Κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς καλό και αξιοπρεπές φαγητό, κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς στέγη, κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς γιατρό και φάρμακα, κανένα παιδάκι χωρίς εμβόλια, χωρίς φάρμακα, κανένα παιδάκι χωρίς ενισχυτική διδασκαλία. Όλα αυτά τα πετύχαμε στα 3,5 χρόνια της σκληρής οικονομικής κρίσης.  
Όπως γνωρίζετε, έρχονται τα μεγάλα έργα. Το μεγαλύτερο, αυτό που θα «εκτινάξει» τον Πειραιά μας,  είναι αυτό που θα ξεκινήσει από απέναντι, από την εκβολή του Κηφισού και θα φθάνει μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο. Πλήρης ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ και του Μικρολίμανου με πολλές θέσεις στάθμευσης, με πολύ πράσινο, με το μεγαλύτερο παιδότοπο της Ελλάδος, με βοτανικό κήπο, με στίβο, με κολυμβητήριο, με γήπεδο για τον Εθνικό και γήπεδο για τις προπονήσεις.  Όλα αυτά είναι αυτονόητα; Γιατί δεν τα έκαναν; Ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ  τώρα προέκυψε; Τώρα αντιθέτως προέκυψε το ΤΑΙΠΕΔ που απειλεί να τα πάρει όλα. 
Απλά, τώρα ο Πειραϊκός λαός έχει άξια Δημοτική Αρχή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι, θέλω να παρουσιάσω κι εδώ το τοπικό μας ψηφοδέλτιο. Ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από «διαμάντια» και προπαντός από ανθρώπους που αγαπούν πολύ το Νέο Φάληρο. 
Στην οδό Πειραιώς υπάρχει εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες το πρώην εργοστάσιο της ΗΒΗ, σε μια περιοχή άκρως υποβαθμισμένη, όπου κυριαρχούν οι παραβατικοί και πάσης φύσεως ύποπτα καταστήματα. Υπάρχει φόβος να μένεις εκεί. Το οικόπεδο αυτό είναι ιδιωτικό ασφαλώς, δεν ανήκει στο Δήμο. Μας ζήτησαν αν έχουμε σύμφωνη ή όχι σύμφωνη γνώμη για να γίνει εκεί μια ιδιωτική κλινική. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, δεν είναι δικό μας το οικόπεδο. 
Ο οποιοσδήποτε άλλος Δήμαρχος, οποιουδήποτε άλλου Δήμου θα είχε σπεύσει να πει ναι.  Αυτό είναι το καθήκον του. Εμείς λέμε να πούμε ναι, αλλά κάτι να μείνει και στα παιδιά του Πειραιά έναντι αυτής της σύμφωνης γνώμης. Εξασφαλίσαμε και 600τμ του πέτρινου κτιρίου που θα παραχωρηθεί στο Δήμο του Πειραιά για 100 χρόνια και τον περιβάλλοντα χώρο των 500 τ.μ.  Οι εχθροί της ανάπτυξης του Πειραιά, αυτοί που δεν θέλουν να μιλάμε για τον Πειραιά, είπαν γιατί το κάνουν; Κι έκαναν και κινητοποιήσεις. Είναι οι επαγγελματίες του «όχι», που δεν θέλουν την ανάπτυξη. 
Εμείς, προτείνουμε την πλήρη ανάπλαση ολόκληρης της ιστορικής οδού. Η οδός Πειραιώς είναι ο ιστορικότερος δρόμος της Ελλάδος, από την Ομόνοια μέχρι το λιμάνι. Κάποτε, από την Ομόνοια σε έπιανε η δυσοσμία των σκουπιδιών του Πειραιά. Το έργο πια αυτό, ως στόχος, είναι ώριμο. Έχει συμφωνήσει και ο Πρωθυπουργός και ο Περιφερειάρχης.  Δεν θα αφήσουμε την οδό Πειραιώς, που είναι και τα σύνορά μας με τα Καμίνια, στο έρμαιο της υποβάθμισης. 
Ο Πειραιάς πια δεν είναι παραιτημένος.  Πρωταγωνιστεί στην ανάκαμψη της χώρας. 
 
Φίλες και φίλοι, μένουν 11 ημέρες κι απόψε. Να σας παρακαλέσω να βάλλετε τα δυνατά σας. Ξέρετε, θα γίνετε η προσωποποιημένη αντίσταση όχι μόνο του Πειραϊκού λαού, αλλά του Ελληνικού λαού. Στις εκλογές του Πειραιά προσβλέπει ολόκληρη η Ελλάδα πια. 
Τι θα κάνει ο Πειραιάς; Θα υποκύψει; Θα υποκύψει ή θα αντισταθεί; Θα είναι με τον Πειραιά ή με επιχειρηματικά συμφέροντα;  
Ο Πειραϊκός λαός είναι με τον Πειραιά.  Δώστε τη μάχη σας. Από την πρώτη Κυριακή το μπορούμε, πιστέψτε με. Δεν είναι αλαζονεία. 
Το πρωί, ήμουν στην Κοκκινιά. Το μήνυμα που βγαίνει είναι: είμαι Κοκκινιώτης, είμαι αριστερός  και Ολυμπιακός, γι΄ αυτό ψηφίζω Βασίλη Μιχαλολιάκο. 
Έχουμε γκρεμίσει τα τείχη. Το κόμμα μας είναι ο Πειραιάς και το αποδεικνύουμε, όχι μόνο γιατί παραιτήθηκα από τη Βουλή για να βάλω για υποψήφιος Δήμαρχος σε συνθήκες υψηλού κινδύνου, αλλά και γιατί όταν κέρδισε η Ν.Δ. τις εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς έγινε Πρωθυπουργός, εγώ δεν ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή του να γίνω Υπουργός. Έμεινα εδώ. Κόμμα μου είναι ο Πειραιάς. 
Έχουμε υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους πολιτευτές  των:  ΑΝ.ΕΛ., ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ανεξάρτητους αριστερούς, ακόμη και πολίτες που  δεν ψήφιζαν καθόλου στις εκλογές.»
 
                 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  Γ’  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             Οδηγός ΤΑΞΙ

ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ                             Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Φαλήρου

ΔΑΝΙΗΛ ΕΛΕΝΗ                                      Διαμερισματική Σύμβουλος, Οικιακά

ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      Μηχανολόγος – Μηχανικός, Εκπαιδευτικός,  
       Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Πειραιά  

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                    Πρόεδρος Σχολείου Γυμνασίου  Φαλήρου 

ΚΑΡΙΝΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                               Επιστήμων τεχνολόγος τροφίμων, 
                                                            Απόφοιτος  γεωπονικού Αθηνών, 
                                                             Διατροφολόγος

ΚΑΦΟΥΡΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ                            Ιδιωτικός Υπάλληλος -Μεταπτυχιακή  
                                                           Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΚΟΥΦΑΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                               Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΜΑΛΑΧΙΑ ΑΡΓΥΡΩ                                  Αστυνομικός,  Γεν. Γραμματέας Ένωσης       Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά
     

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης