Ισχυρότατη έκρηξη συντάραξε νωρίς το πρωί την αγορά Khyber στην πόλη Peshawar του βορειοδυτικού Πακιστάν. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί είναι 49 άνθρωποι, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρτης της περιοχήςΣτην περιοχή υπάρχουν σημαντικά κυβερνητικά γραφεία, όπως το Δικαστήριο και το κτίριο της Πρώτες εικόνες από το μακελειόΕθνοσυνέλευσης της πόλης, όπου εκείνη την ώρα γινόταν συνεδρίαση.

Η έκρηξη προκλήθηκε από πυροδότηση εκρηκτικών που είχαν τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και έπληξε διερχόμενο λεωφορείο, ενώ μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει την αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.

H σημερινή έκρηξη ήταν η τελευταία σε μία σειρά πρόσφατων βομβιστικών επιθέσεων στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίθεση ανταρτών σε αυτοκινητοπομπή ανεφοδιασμού

Σε άλλο σημείο του Πακιστάν, αντάρτες ισλαμιστές έβαλαν φωτιά σε βυτιοφόρο και σε έξι φορτηγά που μετέφεραν καύσιμα και αγαθά τα οποία προορίζονταν για τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Τα φορτηγά, που ανήκουν σε πακιστανική ιδιωτική εταιρία, ήταν σταθμευμένα έξω από ένα ξενοδοχείο και ένα πρατήριο καυσίμων, όταν έγινε η επίθεση λίγο πριν ξημερώσει.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις σε αυτοκινητοπομπές ανεφοδιασμού που προορίζονται για τις διεθνείς δυνάμεις, οι οποίες πολεμούν τους Αφγανούς Ταλιμπάν, από την άλλη πλευρά των συνόρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης