Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε με επιχειρηματίες εστίασης του Μικρολίμανου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά  κ. Γιάννης Τσάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πειραιά, τονίζοντας μεταξύ άλλων: 
«Η πόλη μας, μετά από πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή του Σκυλίτση και του Παπασπύρου, είχε να δει δήμαρχο τόσο αποτελεσματικό, να αγαπάει πραγματικά τον Πειραιά, να ενδιαφέρεται, να τρέχει και να διεκδικεί για την πόλη. Εμείς ως εστιάτορες έχουμε δει μια ενθάρρυνση στη δουλειά μας.
Από τη μια πλευρά ως Πειραιώτης βλέπω μια πόλη καθαρή, από την άλλη  ως  επιχειρηματίας βλέπω ένα δήμαρχο, ο οποίος στέκεται δίπλα μας,  μιλάει μαζί μας, ενδιαφέρεται για εμάς και για τον χώρο της εστίασης.»

Στη συνέχεια ο κ. Τσάκος μαζί με άλλους επιχειρηματίες, μιλώντας για τις μονοδρομήσεις, αναφέρθηκαν με θετικά λόγια, σημειώνοντας  ότι «οι μονοδρομήσεις έχουν βοηθήσει τα μαγαζιά της Πειραϊκής. Ο δρόμος έχει γίνει ταχείας κυκλοφορίας και οδηγεί στην Πειραιώς πολύ γρήγορα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας τους, αφού τους  ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τα καλά τους λόγια, τόνισε μεταξύ άλλων: 
«Παρέλαβα μια πόλη που την έπνιγαν τα σκουπίδια, η απαξίωση και η ηττοπάθεια. Καταφέραμε σε 3,5 χρόνια μεγάλα και μικρά έργα να αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας. Θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά προνόμιο ζωής για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. 129 έργα, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνθήκες εθνικής φτώχιας. Ο Πειραιάς άνοιξε τα πανιά της ανάπτυξης και της ευημερίας. Το 2015 καταφέραμε και πετύχαμε ο Πειραιάς να είναι η πρωτεύουσα των θαλασσών της Ευρώπης. Το λιμάνι της Ευρώπης.

Για μας ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας, θα είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις, μια πόλη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας βιώσιμες, μια πόλη ναυτοσύνης, τουρισμού, ανάπτυξης και αλληλεγγύης. 
Η κρουαζιέρα προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία και έχει δυνατότητες να προσφέρει τα μέγιστα και στον Πειραιά. Θέλω να επαναλάβω ότι ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κεντρική εξουσία, εμείς δεσμευόμαστε ότι στον Πειραιά θα γίνει τερματικός σταθμός (Home Port). 
Η βιώσιμη ανάπτυξη του Πειραιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία του λιμανιού ως τερματικού σταθμού για την κρουαζιέρα.
Βάλαμε τις βάσεις για το αύριο της πόλης της καρδιάς μας. Η Δημοτική μας Αρχή σχεδιάζει και  υλοποιεί έργα που κάνουν τον Πειραιά ελκυστικότερο.»

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης