Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ANT1.

Όπως υπογράμμισε, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας και υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1 δισ. ευρώ, δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η χώρα γύρισε σελίδα. Βγαίνουμε από την κρίση. Η ψυχολογία έχει αλλάξει και ο κόσμος έχει καταλάβει ότι βγαίνουμε από την κρίση» και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος πάνω από κόμματα». Μιλώντας για το ζήτημα του χρέους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει η συμφωνία για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους. «Η ρύθμιση είναι δεδομένη» όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών και διαβεβαίωσε: «Το 2020 θα έχουμε ξανακερδίσει όσα χάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Ο Τσίπρας λέει ότι τα λεφτά υπάρχουν»

«Μας είπε ότι “λεφτά υπάρχουν”, θα πρέπει να είναι πολύ σκούρα τα πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ για να το λέει αυτό» δήλωσε ο κ.Σαμαράς και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καπηλεύονται το πρόβλημα και την οδύνη του Ελληνα πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας αναδείχτηκε μέσα από την κρίση. Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί».

Ευρωεκλογές και… ανασχηματισμός

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, προέβλεψε ότι «ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που είναι ο λαϊκισμός». Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι «να μην γυρίσει η χώρα στην περίοδο της κρίσης», είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μετά τις κάλπες του Μαΐου, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει. «Επειδή ό,τι και να πω θα θεωρηθεί ότι το προαναγγέλλω ή το αποκλείω, δεν θα απαντήσω» δήλωσε. «Δεν θα απαντήσω» ήταν επίσης η αντίδραση του πρωθυπουργού στο ερώτημα για το ενδεχόμενο μετακίνησης, ή μη, του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Για τη Χρυσή Αυγή

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που με πρωτοβουλία της πήγε το θέμα στον μόνο αρμόδιο, όπως είπε, την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Μπαλτάκου και για το εάν ενοχλήθηκε που ένας συνεργάτης του είχε τις σχέσεις που δημοσιοποιήθηκαν, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Γι’ αυτό και δεν είναι πλέον συνεργάτης μου».

Ασάφεια με το Ποτάμι

Για Το Ποτάμι, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «αντίθετα από άλλους» θεωρεί «καλοδεχούμενο» το καινούργιο, εκτίμησε όμως ότι υπάρχει ασάφεια στις θέσεις του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης