Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκαν οι 12 από τους συνολικά 19 Αφρικανούς μετανάστες, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, οι οποίοι μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας.

Ένας από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζει το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για απρόκλητη και βαριά σωματική βλάβη, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για  παράνομη είσοδο στη χώρα. Και οι 12 παραπέμφθηκαν στην 4η τακτική ανακρίτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Πειραιώς, μετανάστες από τη Σομαλία, την Ερυθραία και το Σουδάν, οπλισμένοι με καδρόνια, τσεκούρια και σπαθιά συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με συνέπεια 11 από αυτούς να τραυματιστούν.
 
Από τους τραυματίες, από τους 6 που παραμένουν για νοσηλεία, η κατάσταση του ενός χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Η συμπλοκή έγινε πιθανότατα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ οι πρώτες εικασίες μιλούσαν για θρησκευτικές διαφορές.
 
Στη περιοχή έσπευσε ένας μοτοσικλετιστής της ομάδας ”Ζήτα” κι ένα περιπολικό. Ένας από τους Σομαλούς επιτέθηκε με χατζάρα εναντίον του άνδρα της ομάδας ”Ζήτα”, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι. Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα που του επιτέθηκε, τον τραυμάτισε στο πόδι και στη συνέχεια τον συνέλαβε. Από εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίστηκε ελαφρά κι ένας περαστικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης