Μετά την ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τους Μητροπολίτες, οι οποίοι εκπροσωπούν την Αλεξανδρινή Εκκλησία σε διορθοδόξους, διεκκλησιαστικούς και διαχριστιανικούς Διαλόγους, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Παλαίφατου Πατριαρχείου, που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Θεοδώρου Β’.

Η Δ΄ Προσυνοδική Πανορθόδοξο Διάσκεψη που έλαβε χώρα στο Σαμπεζύ από 6ης έως 12ης Ιουνίου, ενήμερος για την Ιερά Σύνοδο ήταν ο Μητροπολίτης Καλής Ελπίδος Σέργιος, ο οποίος μίλησε για το θέμα της Διασποράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας Σεραφείμ ανέπτυξε το θέμα: «Η έως σήμερα πορεία του Διαλόγου με τους Αγγλικανούς, προβλήματα, προοπτική, προτάσεις». Επίσης, από κοινού με τον Μητροπολίτη Μουάνζας Ιερώνυμο, ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για την δραστηριότητα του Παναφρικανικού Συμβουλίου Εκκλησιών.

Ο Μητροπολίτης Άκκρας Δαμασκηνός αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Τέλος, για την εν γένει πορεία του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, ενημέρωσαν την Ιεραρχία οι Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε Γεώργιος και Ερμουπόλεως Νικόλαος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης