Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο αρχηγός της Χαμάς, που κυβερνάει τη Γάζα, Χάλεντ Μεσάαλ, συναντήθηκαν τη Δευτέρα στην Ντόχα για πρώτη φορά μετά τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας εθνικής συμφιλίωσης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Ο Μαχμούτ Αμπάς, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ο αδελφός Χάλεντ Μεσάαλ, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, είχαν μια μακρά συνάντηση το μεσημέρι στην Ντόχα» ανακοίνωσε η Χαμάς και υπογράμμισε ότι η συνάντηση αυτή επικεντρώθηκε στη συμφωνία συμφιλίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θετική ατμόσφαιρα, οι δύο Παλαιστίνιοι ηγέτες εξέφρασαν τη σθεναρή επιθυμία τους να ανοίξουν μια νέα σελίδα που θα βασίζεται στην εθνική συνεργασία» πρόσθεσε το κίνημα σ’ ένα δελτίο τύπου.

Μια πηγή από την παλαιστινιακή προεδρία στη Ραμάλα (Δυτική Όχθη) ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγινε η συνάντηση, λίγο αφότου ο Αμπάς είχε γίνει δεκτός από τον εμίρη του Κατάρ, τον σεΐχη Τάμιμ Μπεν Χάμαντ αλ Τάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης