Στο Παρίσι θα βρίσκεται την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ο κ. Στουρνάρας θα μεταβεί στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες όπου αύριο θα μετέχει στο Eurogroup και την Τρίτη θα προεδρεύσει του Ecofin.

Η σύνοδος το ΟΟΣΑ έχει ως θέμα «Προσαρμοστικές οικονομίες και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς :Ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη» και την προεδρεία ασκεί φέτος η Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την έναρξη της χειρότερης οικονομικής κρίσης από το 1929, ορισμένες από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας ανάπτυξης όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, οι πιστώσεις και η απασχόληση δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί.

Στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθεί η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων , μέσα από τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, αλλά και η διασφάλιση πιο αποτελεσματικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών. Ακόμη, θα εξετασθούν οι μακροπρόθεσμες τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας, οι δημογραφικές πιέσεις και η κλιματική αλλαγή. Σίγουρα στο επίκεντρο θα βρεθεί η Ουκρανία και οι γεωπολιτικές εντάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης