Νέες καταθέσεις αποκαλύπτουν την προχειρότητα με την οποία λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Ελληνικό αλλά και τις εγκληματικές αμέλειες που δυστυχώς έφτασαν να στοιχίσουν τη ζωή του 13χρονου μαθητή.

Οι μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν από την ανακρίτρια να καταθέσουν συμπληρωματικά τόνισαν με βεβαιότητα πως ο πλαστικός κύλινδρος που έμελλε να μετατραπεί σε παιχνίδι θανάτου δεν ήταν δεμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δυο μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνούν στις καταθέσεις τους ότι η πλαστική μπάλα δεν ήταν δεμένη.

«Η κυλινδρική μπάλα δεν δενόταν ποτέ. Το σκοινί το χρησιμοποιούσαν μόνο όταν είχε τελειώσει ο χρόνος του παιχνιδιού για να βγάλουν το παιδί έξω. Γι αυτό είμαι σίγουρος 100% γιατί έχω πάει ένα ανίψι μου εκεί σε διαφορετικό φουσκωτό», κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας και ο δεύτερος υπογράμμισε ότι «Η κυλινδρική κατασκευή δεν ήταν δεμένη με σκοινί. Μου το είπε και ο 14χρονος αδελφός μου που έχει χρησιμοποιήσει το παιχνίδι».

Στην κατάθεσή του ο πρώτος μάρτυρας αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το συγκεκριμένο λούνα πάρκ είχε έρθει και πέρυσι στην περιοχή αυτή και απ ότι είχα ακούσει ερχόταν τους χειμερινούς μήνες και το καλοκαίρι έκανε περιοδείες. Πέρυσι χρησιμοποιούσαν γεννήτριες ς γιατί άκουγα το θόρυβο τους και σε μερικά παιχνίδια γινόταν διακοπή διότι τελείωνε το πετρέλαιο. Φέτος δεν άκουγα γεννήτριες και δεν γινόταν διακοπή. Εκείνη την ημέρα δεν φύσαγε αέρας. Ο καιρός είχε συννεφιάσει και είχε άπνοια. Ξαφνικά άκουσα φωνές και ουρλιαχτά και γύρισα το κεφάλι μου και αντίκρυσα το φουσκωτό να το έχει παρασύρει ένας ανεμοστρόβιλος…..Είδα μία γυναίκα και δύο κυρίους να προσπαθούν να το πιάσουν».

Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι η πλαστική μπάλα ήταν το παιχνίδι που «πούλαγε» περισσότερο απ όλα και δεν λειτουργούσε όταν είχε κακοκαιρία.

«Την ώρα του περιστατικού δεν φύσαγε αέρας και γι’αυτό καθόμουν στο μπαλκόνι με το κοντομάνικο. Ξαφνικά είδα τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έστειλε την κυλινδρική κατασκευή πάνω στα κάγκελα. Έτρεξα απέναντι, την ώρα που έβγαζαν τα παιδιά έξω….. Εκεί βρίσκονταν 2 αλλοδαποί. Ο Ιταλός ήρθε μετά από ένα τέταρτο…..», είπε ο μάρτυρας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Ελληνικού για την τραγωδία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης