Στο πένθος βυθίστηκε την Παρασκευή το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τίτο Βιλανόβα. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία μόλις 45 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Την τραγική αυτή είδηση επιβεβαίωσαν και οι «μπλαουγκράνα», μέσω του λογαριασμού τους στο twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε απέραντο πένθος. Ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε σε ηλικία 45 ετών. Να αναπαυθεί εν ειρήνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κηδεία του θα τελεστεί το απόγευμα της Δευτέρας κι αφού πρώτα οι φίλοι του συλλόγου (και απλός κόσμος) αποτίσουν φόρο τιμής στον Καταλανό προπονητή.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα, στο «Καμπ Νου» θα στηθεί ειδικός χώρος τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει από ένα λουλούδι, μια φανέλα και να πει το δικό του «αντίο» στον Βιλανόβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βιλανόβα πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία τρία χρόνια και μολονότι πριν κάποιους μήνες υπήρχαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την κατάστασή του, την Πέμπτη εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε επέμβαση, και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο εκλιπών είχε διαδεχθεί τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της καταλανικής ομάδας (2012), αναλαμβάνοντας τους «μπλαουγκράνα» στην πιο επιτυχημένη στιγμή της ιστορίας τους, καθώς είχαν κερδίσει τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις τίτλους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2009, 2011).

Υπό τις οδηγίες του το καμάρι της Καταλονίας ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με 18 νίκες σε 19 αγώνες, αλλά τον Δεκέμβριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο, για δεύτερη φορά.
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Μπαρτσελόνα
Ο Καταλανός τεχνικός υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση αφήνοντας το «τιμόνι» στον βοηθό του, Ζόρντι Ρόουρα, αλλά στο τέλος της περιόδου ανακοίνωσε την παραίτησή του για να επικεντρωθεί στην επανάκαμψή του από την ασθένεια. Ο Βιλανόβα πάλεψε ως το τέλος, πάντοτε διακριτικά, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε έρθει σε ρήξη με τον Βιλανόβα όταν οι δυο τους βρίσκονταν στους πάγκους των «αιωνίων» της Ισπανίας, τον αποχαιρέτησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της Τσέλσι στο Twitter. «Εκ μέρους όλων στην Τσέλσι στέλνω τα βαθύτερα συλληπητήρια μου σε αυτή την πιο δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο τεχνικός των Μπλε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης