O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι γειτονιές των Καμινίων και της Καλλίπολης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες των δύο περιοχών.

Οι κάτοικοι των Καμινίων, με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν τον 
κ. Μιχαλολιάκο και τον ευχαρίστησαν για τα μεγάλα έργα πνοής που ολοκλήρωσε στα Καμίνια και για τους αγώνες του για την αναβάθμιση της περιοχής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με συγκίνηση ο  Δήμαρχος Πειραιά, τους μίλησε για τους αγώνες του, για το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που ανήκει πλέον στα παιδιά των Καμινίων. Για τα χιλιάδες δέντρα και φυτά που φυτεύτηκαν και για το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που γίνεται στα κτίρια του πρώην Στρατοπέδου Παπαδογιωργή.

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής, τον ευχαρίστησαν που γκρέμισε το «φάντασμα» των Μύλων Μοίρα καθώς και για την ανάπλαση και ονοματοδότηση της πλατείας Νίκου Λεγάκη.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως τον Πειραιά σημείωσε: 
«Σε αυτό το έργο πνοής που προχωρήσαμε τη μελέτη και ελήφθη πολιτική απόφαση για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, θα δημιουργηθεί νέος Σταθμός στα Καμίνια.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλολιάκος, συνομίλησε με καταστηματάρχες της πλατείας Σερφιώτου και της πλατείας Καρπάθου, στην Καλλίπολη, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν  για την καθαριότητα και την αναβάθμιση της περιοχής. 

Κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καθαριότητα και το σημαντικό βιοκλιματικό έργο που γίνεται στην πλατεία της Πηγάδας και  ζήτησαν από τον κ. Μιχαλολιάκο, να γίνει βιοκλιματική ανάπλαση και στην πλατεία Σερφιώτου. 

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής, ευχαρίστησαν  τον κ. Μιχαλολιάκο για τη συνεχή παρουσία του κατά τη δημαρχιακή του θητεία στην Καλλίπολη και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην περιοχή.

Αύριο, Σάββατο 26/4/2014, στις 10:00 το πρωί, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, θα επισκεφθεί μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, του Συνδυασμού του, τα σημαντικά έργα που έγιναν και που άλλαξαν την εικόνα της πόλης. 
Η περιοδεία θα ξεκινήσει από το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» ,  (Δραγάτση 8).

Θοδωρής Δρίτσας: «Οι λαϊκές αγορές πρέπει να μείνουν ζωντανές»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας μαζί με στελέχη και φίλους του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας/ Πειραιάς η πόλη μας» επισκέφθηκαν, την Παρασκευή, την λαϊκή αγορά, στα Ταμπούρια.

Ο Θοδωρής Δρίτσας έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους και πωλητές και σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Σήμερα, οι λαϊκές αγορές δοκιμάζονται σκληρά τόσο εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών από τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας όσο και από μια φορολογική επιδρομή σε όλα τα επίπεδα, από τον φόρο στο σπίτι, στο χωράφι, το φόρο ως ελεύθερο επαγγελματία που είναι άδικος για όλους και φυσικά για τους παραγωγούς, καθώς επίσης και την αύξηση του κόστους μεταφοράς, με τα καύσιμα και τα διόδια.
Από την άλλη πλευρά, ο καταναλωτής περιμένει να πάει, το μεσημέρι, στην λαϊκή αγορά και να ψωνίσει κάποια προϊόντα γιατί περιμένει να πέσουν οι τιμές.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λαϊκές αγορές πρέπει να παραμείνουν ζωντανές. Ήρθε η ώρα να σταματήσει το «αλαλούμ» αλληλοεμπλοκής υπηρεσιών μεταξύ των Δήμων, Περιφερειών και των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών της Αττικής  και Θεσσαλονίκης,  που αφήνει τα περιθώρια  να υπάρχουν σημαντικές αλλά αδικαιολόγητες μεταβολές από Δήμο σε Δήμο όσον αφορά το καθεστώς λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών αλλά και των τελών που επιβάλλονται.
Επίσης, πρέπει να υπάρξει σαφής τρόπος διαχωρισμού των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών στις συμβατικές λαϊκές αγορές και να καθοριστεί ενιαίος, διαφανής και αδιάβλητος τρόπος κατανομής των αδειών. 
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτά τα κρίσιμα θέματα δεν τα αντιμετωπίζει με το νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή.
Ταυτόχρονα, πάντως, θεωρούμε ότι πρέπει να  ενισχυθούν και τα δίκτυα διανομής και εμπορίας όσο γίνεται ποιο κοντά στον παραγωγό, λειτουργώντας προς όφελος του παραγωγού και του καταναλωτή» 

Με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  Γιώργο Σταματογιάννη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από νομικούς, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς των Δικαστηρίων του Πειραιά, ένα θέμα υψίστης σημασίας, τόσο για τους δικηγόρους όσο και για τους πολίτες του Πειραιά. 
Ο κ.Μώραλης ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους του δικηγορικού κόσμου της πόλης ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό τους  προκειμένου να μην μεταφερθούν τα δικαστήρια εκτός ορίων του Δήμου, προκρίνοντας τη μεταφορά τους, με συγκεκριμένο, κοστολογημένο σχέδιο στο κτίριο της Ραλλείου. Μετά την συνάντηση ο κ.Μώραλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό για το οποίο προσωπικά δεσμεύομαι είναι ότι από αύριο το πρωί – όχι μέχρι να γίνουν οι εκλογές και αν εκλεγούμε – θα δώσουμε μια ισχυρή μάχη, ως συνδυασμός σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, για να μπορέσουμε να πείσουμε την κυβέρνηση για το αυτονόητο: ότι είναι ανεπίτρεπτη η μεταφορά των δικαστηρίων εκτός Δήμου Πειραιά. Όλες οι πόλεις έχουν δικαστικά μέγαρα τα οποία τις κοσμούν και ο Πειραιάς έχει μια ιστορία. Θα δώσουμε μια ισχυρή μάχη και να ξέρουν, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις, ότι δεν θα υποχωρήσουμε σε αυτή την πιθανότητα».

                                    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης