Περίεργο παιχνίδι φαίνεται πως έπαιξε η μοίρα στην οικογένεια Swanson.

Oι τέσσερις εκ των πέντε αδελφών διαγνώστηκε ότι πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Η Paula ήταν η νεώτερη Swanson, στην οποία διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού το 2002. Ο “καρκίνος” όμως επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα για να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματός της. Στη συνέχεια, οι αδελφές λένε ότι ο καρκίνος ήταν «κληρονομικός» στην οικογένειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Trish Swanson ο καρκίνος διαγνώστηκε τον Νοέμβριο του 2007. Η Paula και η Trish αποκάλεσαν την περίπτωσή τους ως «Καρκίνο των διδύμων», μέχρι που η διάγνωση για την τρίτη, κατά σειρά, αδερφή, την Debbie, ήρθε ένα μήνα αργότερα, και μάλιστα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, η τέταρτη αδελφή, η Lisa Swanson, την ημέρα της Πρωταπριλιάς πληροφόρησε τις αδερφές της ότι πάσχει και η ίδια από την επάρατη νόσο. Θα ήταν προτιμότερο να ήταν ψέμα, αλλά δυστυχώς…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δοκιμές έδειξαν πως τέσσερις από τις πέντε αδελφές βρέθηκαν θετικές για μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο γνωστό ως BRCA 2,το οποίο θέτει σε υψηλό κίνδυνο και τους δύο μαστούς, αλλά φοβούνται και για πιθανή «προσβολή» και των ωοθηκών. Να σημειωθεί ότι η μητέρα τους πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 67 ετών.

Μόνο η παλαιότερη αδελφή, η Gail Molla, βρέθηκε αρνητική. “Ένιωσα ένοχη γιατί την είχα γλιτώσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης