O Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μια συναρπαστική ομάδα, δημιουργικός, λίγο τυχερός, αποτελεσματικός, έτσι όπως τον γουστάρουν οι οπαδοί του και οι μεγαλομέτοχοι που έχουν στόχο να εκθρονίσουν από το βάθρο τίτλων τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Εντούτοις, ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος για την στέψη και αφήστε τον συνήθως αναπληρωματικό Κροάτη σέντερ κ. Ρουκάβινα να δηλώνει «είμαστε πρωταθλητές»!

Βεβαίως, η νίκη επί της Λάρισας διατήρησε τους «πράσινους» στην… βαθμολογική αυτοδυναμία και αυτό επιτεύχθηκε κυρίως από παίκτες αθόρυβους (Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Κατσουράνη, Τζόρβα) και φυσικά τον Γάλλο σταρ Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Άραγε θα διατηρηθεί η «φόρα» ενόψει του αγώνα στην Καβάλα; Μη ξεχνάμε, το τουρνουά διακόπτεται πάλι, για τα ματς της εθνικής με Λετονία και Λουξεμβούργο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν κλάσεις ανώτερος (σε σύνολο αλλά και άτομα), οπότε η νίκη του στη Λειβαδιά ήταν αναμενόμενη και εξελίχθηκε σε περίπατο. Υπερβολικά (αν όχι φαιδρά) τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εκδόσεων των αθλητικών φύλλων, που έπλεξαν σούπερ εγκώμιο στον Ζίκο. Προφανώς αν ο Βραζιλιάνος προκρίνει την ομάδα του στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ασχοληθούν με τον πρόεδρο…Όπως καθρεφτίζει ήδη ο βαθμολογικός πίνακας, οι ‘ερυθροί’ παραμένουν στο κόλπο, οι μόνοι που κυνηγούν τους ‘πράσινους’ άσπονδους φίλους…

Κατά τα άλλα, η 6η αγωνιστική αποτέλεσε ευκαιρία ώστε να βγουν κάποια συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον των ομάδων. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ. Έχοντας μείνει έντεκα βαθμούς μακράν της κορυφής, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να γίνει απειλητική, όσο ο σκόρερ της Μπλάνκο δεν βρίσκει δίχτυα. Με 4 γκολ σε έξι παιγνίδια, ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Θανόπουλος μάλλον πρέπει να ψάξει για σέντερ φορ αντί να τάζει πλούσιο πριμ στα ντέρμπι. Η Ξάνθη –κι’ εδώ βλέπουμε ένα στοιχείο απίστευτο – με λιγότερα γκολ από την αντίπαλό της (μόλις τρία), ισοβαθμεί με την ‘Ενωση’ και είναι θέμα καλής ψυχολογίας για να συνεχίσει τις επιτυχίες (επόμενος αγώνας στη Λάρισα…).

Ο Εργοτέλης είναι η πραγματική έκπληξη με τη συμπλήρωση του 1/5 του τουρνουά. Σκοράρει με εξαιρετική συχνότητα, αποδίδει δημιουργικό ποδόσφαιρο και δεν φοβάται εκτός έδρας. Άξιος ο μισθός του Καραγεωργίου, αλλά να δούμε πότε αυτή η πολύ συμπαθητική ομάδα θα ξεφύγει από την τελευταία θέση του πίνακα εισιτηρίων – εισπράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πανιώνιος, πέτυχε την πρώτη του νίκη, όταν βρέθηκε προ του κινδύνου και χωρίς να έχει στο σχήμα του τα πιο γερά συμβόλαια. Δηλαδή Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ και Μάλαμπαν. Εδώ δύσκολα μπορούν να διατυπωθούν κάποια συμπεράσματα, αφού η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπορεί να μπλέξει με περιπέτειες, αλλά ενδεχομένως να προλάβει το ΟΥΕΦΑ!

Ο ΠΑΟΚ του Σάντος και ο ΠΑΣ Γιάννινα του Παράσχου είναι αλήθεια ότι προσπαθούν εντός έδρας και παλεύουν τα παιγνίδια ως το τέλος. Νίκησαν τον απρόσεκτο Ηρακλή και την φορμαρισμένη Καβάλα, αντίστοιχα, εντούτοις δύσκολα θα μπορέσουν να κάνουν ‘φιγούρα’ στα αετώματα της βαθμολογίας, βασικά λόγω υψηλού μέσου όρου ηλικίας στο βασικό σχήμα.

Η Λάρισα μπορεί να τα πάει καλύτερα και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, αρκεί να επιστρέψουν οριστικά τα βασικά της στελέχη που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Σίγουρα, δεν έχει καμία σχέση με την ‘ομάδα γειτονιάς’ που διασύρθηκε στην αρχή της περιόδου από κάποιους άσημους Ισλανδούς για το Κύπελλο Ευρώπης.

Λεβαδειακός και Πανθρακικός δεν αρέσουν εφέτος, υποφέρουν από χτυπητές αδυναμίες σε όλες τις ‘γραμμές’ και –το κυριότερο- δεν διαθέτουν το «βαρύ όνομα» ή την παράδοση που θα μπορούσε να αντιστρέψει το κλίμα. Κάτι που δεν ισχύει, λογικά, για τον Ατρόμητο Περιστερίου, που ήδη βρίσκεται στην τελευταία θέση. Να υποθέσουμε ότι η γκίνια του προπονητή Δώνη είναι το μοναδικό πρόβλημα; Θα δείξει…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης