Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες περί «κλοπής» της συνταγής της ΦΑΓΕ δωροδοκώντας πρώην υπάλληλο της, έρχεται ο Τούρκος Χαμντί Ουλουκάγια.

Σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Αισέ Γκιράι, ο Ουλουκάγια απέκτησε τη συνταγή για τα «Chobani» χρηματίζοντας πρώην εργαζόμενο της ΦΑΓΕ και ταξίδεψε στην Ευρώπη για να συναντήσει τον πρώην υπάλληλο, τον οποίο πλήρωσε με 30.000 ευρώ για να του φανερώσει το μυστικό στον τρόπο παρασκευής του γιαουρτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Chobani δέχεται κατηγορίες από πρόσωπο του περιβάλλοντός του, καθώς το 2003 μέλη της οικογένειάς του από την Τουρκία κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και ο αδελφός του υπεξαίρεσαν χρήματα από την οικογενειακή επιχείρηση.

Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, βρετανικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, με το αιτιολογικό ότι η τουρκική εταιρεία χρησιμοποιούσε παραπλανητικές ετικέτες στα γιαούρτια της και απέρριψε την ανταπαίτηση της Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης