Δυναμικά ξεκινά τον ερχόμενο μήνα το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας που διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το Cathedral Fellowship του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας στο Manhattan για ενήλικες, ομογενείς και αλλοδαπούς, που επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν τα ελληνικά τους.

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 13 Οκτωβρίου και θα λειτουργήσουν τρία τμήματα: αρχάριων, μέσων και προχωρημένων, καθώς και τμήμα «Conversational Modern Greek». Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται από έμπειρους καθηγητές δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 7 – 9 το βράδυ, σε εξάμηνη βάση, σε αίθουσες του Cathedral Center (337 East 74th Street, μεταξύ 1st & 2nd Ave).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρόγραμμα διοργανώθηκε Open House την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ. Την ευθύνη του συνολικού προγράμματος θα έχει η εκπαιδευτικός Τζίνη Κούρου, η οποία ανέλαβε πρόσφατα και πάλι πρόεδρος του Cathedral Fellowship, μετά από 10 και πλέον χρόνια.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για άτομα άνω των 18 ετών και ήδη έχουν ξεπεράσει τους 40 οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ικανοποιητική γνώση της ελληνικής γλώσσας και να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό. «Να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στον πολιτισμό μας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κούρου. Εκ των βασικών οργανισμών του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας το Cathedral Fellowship προωθεί, με την καθοδήγηση του ιερατικώς προϊσταμένου του Καθεδρικού π. Φραγκίσκου Μαραγκού, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμά του την συναδελφότητα των μελών του, την σύσφιξη των δεσμών τους και την πιο ενεργή συμμετοχή τους στη ζωή της εκκλησίας και της Κοινότητας.

Πέραν των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, φιλοξενεί κάθε μήνα διαλέξεις και συζητήσεις πνευματικού και επιστημονικού χαρακτήρα, διοργανώνει εκδρομές και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμμετέχει σε διάφορα κοινωνικά προγράμματα και ενισχύει το έργο φιλανθρωπικών οργανισμών. Η πρώτη συνάντηση του Cathedral Fellowship για τη νέα χρονιά θα γίνει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού. Οι συναντήσεις θα γίνονται την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, την ίδια ώρα.
Ενώ πριν την γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) θα πραγματοποιηθεί ένα Harvest Cocktail party για τα μέλη του Fellowship.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά περιλαμβάνεται επίσης και ένα πρόγραμμα 10 εβδομάδων με μαθήματα ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.Μέρος των εσόδων του προγράμματος σχεδιάζεται να διατεθεί για την δημιουργία ενός μικρού εργαστηρίου, με την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, περισσότερων ελληνικών λεξικών και βιβλίων.

Στο συμβούλιο του Cathedral Fellowship μετέχουν επίσης οι Μιχάλης Μιχαηλίδης, αντιπρόεδρος, Ντάνιελ Παντοβάνο, Ταμίας, Φράνσις Παπαδημητροπούλου, γραμματέας και Ειρήνη Ντάνιελ, βοηθός γραμματέα. Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, αλλά και γενικότερα για συμμετοχή στο Cathedral Fellowship μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Καθεδρικό στο 212-288-3215 ή με την κ. Τζίνη Κούρου στην ηλεκτρονική διεύθυνση JSedona27@aol.com

(με πληροφορίες από το www.greeknewsonline.com)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης