Στις 20 Νοεμβρίου, 25 από τα λαμπρότερα αστέρια της χώρας. Και εξηγούμαστε: 25 ελληνοαμερικανοί φοιτητές, που έχουν διαπρέψει στην προσωπική και ακαδημαϊκή τους πορεία, θα βραβευτούν στην ετήσια εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιδρύματος Υποτροφιών. Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στα $10,000 η κάθε μία, συνολικού ύψους $250,000. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει άξιους φοιτητές να εκπληρώσουν τις ακαδημαϊκές τους επιδιώξεις, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν ανάγκη την οικονομική υποστήριξη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Κάθε χρόνο, σε μία τελετή που έχει χαρακτηριστεί ως το πλέον σημαντικό γεγονός της Ομογένειας του Chicago, οι φοιτητές-αστέρια από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ χειροκροτούνται με βαθειά συγκίνηση από τους έκθαμβους καλεσμένους της βραδιάς. Αυτή η τελετή θα διεξαχθεί φέτος στο Union League Club of Chicago, που βρίσκεται στην καρδιά της επιχειρηματικής ζώνης του Chicago στην διεύθυνση 65 W. Jackson Blvd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ετήσια τελετή, εκτός από την απονομή των βραβείων, το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών τιμά και έναν διακεκριμένο ελληνοαμερικανό, του οποίου η προσωπική επιτυχία και τα επαγγελματικά επιτεύγματα πιστοποιούν την σημασία της παιδείας και των ελληνικών αξιών – και σημαντικότερα, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τους φοιτητές και για όλους τους νέους. Το πρόσωπο αυτό τιμάται με το «Βραβείο Παραδείγματος».

Το Βραβείο Παραδείγματος για το 2009 θα απονεμηθεί στον Δρ. Θανάση Οικονόμου. Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας προΐσταται του Enrico Fermi Institute του University of Chicago. To όνομα του συνδέεται άμεσα με την ιστορία της Εθνικής Διεύθυνσης Αεροναυτικής και Διαστήματος (ΝΑSA) των τελευταίων 50 ετών. Επίσης, ο Δρ. Οικονόμου είναι επικεφαλής ομάδας που έχει κατασκευάσει δεκάδες όργανα για διαστημόπλοια αποστολών της NASA ενώ τρία δικά του ρομπότ βρίσκονται σε τρέχουσες αποστολές της NASA.

Η παρουσίαση θα γίνει από την ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό και τηλεοπτική προσωπικότητα Πατρίσια Καρά, η οποία τον τελευταίο καιρό είναι μοντέλο στην εκπομπή Deal or No Deal. Επίσης, έχει χρηματίσει ανταποκρίτρια στο Fox Movie Channel, Extra, Celebtv και TV Guide Channel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(με πληροφορίες από το: www.greeknewsonline.com)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης