Πατήστε εδώ και δείτε τι γίνεται στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης

Πατήστε εδώ και δείτε τι γίνεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

Πατήστε εδώ και δείτε τι γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκλογική διαδικασία άρχισε κανονικά στις 07:00 το πρωί, και στις 08:40 ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί στα 4.000 εκλογικά τμήματα έχουν ήδη λυθεί. Η zougla.gr παρακολουθεί τις εκλογές σε όλη τη χώρα και σας ενημερώνει άμεσα, όπου κι αν βρίσκεστε.


17: 30
Ένταση προκλήθηκε στο επί πολλά έτη κλειστό σχολείο του Βαλτετσίου στην Αρκαδία, λόγω μιας επιγραφής.

Η φράση της επιγραφής «Ζήτω ο Βασιλεύς» προκάλεσε την αντίδραση ενός ψηφοφόρου, ο οποίος ζήτησε από την αρμόδια δικαστική αντιπρόσωπο να την απομακρύνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος του σχολείου, που ειδοποιήθηκε, ήρθε, σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, σε αντιπαράθεση με τον ψηφοφόρο και την δικαστική αντιπρόσωπο καθώς αρνήθηκε να κατεβάσει την επιγραφή θεωρώντας ότι δεν επηρεάζει την πρόθεση ψήφου, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική.

Τελικά μετά από έντονους διάλογους μεταξύ των εμπλεκομένων τη λύση την έδωσε ο αρμόδιος έφορος !

16:15
Έκπληκτοι έμειναν όσοι πήγαν στο πολυκλαδικό γυμνάσιο Καλαμάτας για να ψηφίσουν καθώς όταν ήρθε η ώρα να ρίξουν το φάκελο στην κάλπη έβαλαν τα γέλια και αναρωτήθηκαν: γιατί ψηφίζουμε; Τι χρονιά έχουμε;
Η φωτογραφία τα λέει όλα:

14:20
Ψηφοφορία με μουσική δωματίου…
Μια διαφορετική εμπειρία βιώνουν οι ψηφοφόροι στο δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης, καθώς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα υπό τους ήχους μελωδιών του Τσαϊκόφσκι, του Μπετόβεν και άλλων διάσημων μουσουργών.

13.40
Στη Δράμα μικρή ένταση προκλήθηκε πριν λίγη ώρα σε μεγάλο εκλογικό τμήμα στο κέντρο της πόλης. Αιτία ένας νεαρός άντρας, ο οποίος μοίραζε ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψήφιου. Ύστερα από σύσταση, όμως, που του έγινε από τους αστυνομικούς, και τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των κομμάτων, απομακρύνθηκε.

13.05
Κλειστά, χωρίς να υπάρχει πινακίδα που να πληροφορεί τους ψηφοφόρους προς τα πού να κατευθυνθούν.
Μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί στο Μενίδι και πιο συγκεκριμένα στα εκλογικά τμήματα 212 και 213.
Τα 2 αυτά τμήματα υποτίθεται πως θα ήταν στο 5ο σχολείο Μενιδίου με μία διαφορά όμως. Ότι το σχολείο είναι κλειστό!
Οι ψηφοφόροι έφταναν στο κτίριο και το έβρισκαν με λουκέτο χωρίς μάλιστα να έχουν ενημερωθεί πως τα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα μεταφέρονται αλλού. Η εκτίμηση είναι ότι πράγματι έχουν μεταφερθεί αλλού μόνο που ήταν υποχρέωση του Δήμου να ενημερώσει τους πολίτες κάτι που δεν έγινε.    

12.40
Στην Καβάλα συνέβη μάλλον το ευτράπελο της ημέρας!
Ανήρ ο οποίος ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής… δεν πάτησε ποτέ! Σαν να μην υπήρχε, σαν να μην ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται την προκαθορισμένη ώρα στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ώστε να κυλήσει καλύτερα και γρηγορότερα η ψηφοφορία.
Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ. Ο εν λόγω κύριος είχε το θράσος να πάει στο εκλογικό τμήμα ώρες μετά για να ψηφίσει! Να ασκήσει δηλαδή το δικαίωμά του αν και δεν είχε φροντίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Εκεί λοιπόν, όπως πληροφορούμαστε, τον… ενημέρωσαν ότι ήταν μέλος της εφορευτικής και έπρεπε να βρισκόταν εκεί από τις 6 το πρωί. Σύμφωνα πάντα με τα όσα πληροφορηθήκαμε, εκείνος αντέδρασε με εξαιρετικά αγενή τρόπο χρησιμοποιώντας μάλιστα γνωστή φράση… του πεζοδρομίου.
Η δικαστική αντιπρόσωπος ζήτησε την σύλληψή του.  

11.20
Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει με τις εφορευτικές επιτροπές σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη την Ήπειρο.
Πιο τρανταχτό παράδειγμα, το 183 εκλογικό τμήμα των Ιωαννίνων, όπου το πρωί υπήρχε μόνο ένα άτομο που εκτελούσε χρέη γραμματέα και ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος ο οποίος αναγκάστηκε να εκτελεί χρέη εφορευτικής επιτροπής μοιράζοντας ψηφοδέλτια και φακέλους.
 
Περίπου η ίδια ή ελαφρά καλύτερη είναι η εικόνα και σε πολλά άλλα εκλογικά τμήματα, αλλά όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος δεν μπορεί να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η εκλογική διαδικασία με 2 ή έστω 3 άτομα μόνο.  
 
11.10
Με προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίσθηκαν άμεσα, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στα εκλογικά κέντρα της Πελοποννήσου. 

Στις περιφέρειες Καλαμάτας και Κορίνθου δήλωσαν ασθενείς αντικαταστάθηκαν 4 και 5 αντίστοιχα δικαστικοί αντιπρόσωποι σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα με αποτέλεσμα να αντικατασταθούν ενώ αρκετά εκλογικά τμήματα λειτουργούν με μειωμένα μέλη εφορευτικών επιτροπών, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν καθήκοντα.
Δεν έλειψε μάλιστα και η συμβολή των Αρχών, για τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών, κυρίως σε χωριά των περιφερειών Σπάρτης και της Καλαμάτας.

11.00:
Στις περιφέρειες Καλαμάτας και Κορίνθου, για λόγους ασθενείας, αντικαταστάθηκαν 4 και 5 αντίστοιχα δικαστικοί αντιπρόσωποι σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα, ενώ αρκετά εκλογικά τμήματα λειτουργούν με μειωμένα μέλη εφορευτικών επιτροπών, αφού οι πολίτες δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν καθήκοντα. Για τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών και την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας σε εκλογικά τμήματα χωριών των περιφερειών Σπάρτης και της Καλαμάτας, χρειάστηκε η συμβολή των αστυνομικών αρχών.

9.15:
Στο Εκλογικό Τμήμα Ωρεών Ευβοίας, ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν εμφανίστηκε το πρωί να αναλάβει τα καθήκοντά του και με καθυστέρηση ανέλαβε ο αναπληρωτής του να κάνει τις εκλογές.

9.00:
Καθυστερημένα άνοιξε η κάλπη και στο 103ο Τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, του οποίου η δικαστική αντιπρόσωπος… παρακοιμήθηκε. 

8.55:
Η διαδικασία στο 332ο Τμήμα του Νομού Ηλείας άρχισε καθυστερημένα, αφού ο σάκκος της δικαστικής αντιπροσώπου, με όλα τα παραίτητα υλικά που περιέχει, έμενε κλειδωμένος στο αυτοκίνητό της, του οποίου τα κλειδιά είχαν χαθεί.

8.50:
Σύλληψη πολίτη στο Β΄ Εκλογικό Τμήμα Αγρινίου, ο οποίος αφού ψήφισε επέστρεψε στο εκλογικό τμήμα απαιτώντας να… του επιστραφεί η ψήφος του! Εκτός από τις κλωτσιές που δέχθηκε η κάλπη του τμήματος, δεν υπήρξε καμία άλλη αναστάτωση και η ψηφοφορία συνεχίστηκε κανονικά μετά τη σύλληψη του …πρώτου μετανοημένου της ημέρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης