Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν οι οπαδοί του Άρη την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας.

Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε η επέτειος αυτή να συμπέσει με μια από τις δυσκολότερες στιγμές για το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς ο υποβιβασμός της ομάδας στη Football League θεωρείται αναπόφευκτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών στο «Nick Galis Hall», αποδεικνύοντας πως το μέλλον του Άρη παραμένει ελπιδοφόρο, από τη στιγμή που οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να είναι ενωμένοι και να στέκονται στο πλευρό του. Όλη η «ζωντανή» ιστορία του συλλόγου ήταν παρούσα. Παλιές δόξες διάφορων τμημάτων, παράγοντες και αθλητές… τοτέμ έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του γηπέδου. Ο Άρης συμπλήρωσε 100 χρόνια ιστορίας και παρά τα προβλήματα απέδειξε πως η ελπίδα παραμένει ζωντανή, αρκεί να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος.

Κατά τη διάρκεια πάντως της εκδήλωσης δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα. Υβριστικά συνθήματα ακούστηκαν κατά του Λάμπρου Σκόρδα και του Αλέξη Κούγια, ο οποίος βρέθηκε στο κλειστό και έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών, ενώ δεν έλειψαν τα… γαλλικά των φιλάθλων και για τους πολιτικούς.

Μαζί στην επέτειο του Άρη οι Γκάλης-Γιαννάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική και ο ενθουσιασμός άγγιξε «κόκκινο», όταν έκαναν την εμφάνισή τους στο «Nick Gallis Hall» οι δύο παλιές δόξες του μπασκετικού Άρη. Παναγιώτης Γιαννάκης και Νίκος Γκάλης εμφανίστηκαν μαζί στην επέτειο για τα 100α γενέθλια του Άρη, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και ξυπνώντας μνήμες από το ένδοξο παρελθόν.

«Ο Άρης θα μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο του λόγω του κόσμου του. Ο κόσμος βρίσκεται εδώ παρά τα προβλήματα που βιώνει! Είναι μια γιορτή για τον Άρη μας, για όλον τον κόσμο! Υπάρχει συγκίνηση, είναι λογικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα βρίσκεται εδώ ο κόσμος του Άρη, παρά τα προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος» ήταν τα λόγια του Νίκου Γκάλη.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε πως «ο Άρης άφησε το στίγμα του σε πολλά επίπεδα στα 100 χρόνια της παρουσίας του, σε όλα τα αθλήματα».

«Υπήρξαν παντού επιτυχίες, στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, τον στίβο… Ο κόσμος είναι εδώ, γιατί ξέρει τι δύναμη έχει ο σύλλογος και θα συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του και στα επόμενα εκατό χρόνια» πρόσθεσε.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν η ομάδα μπάσκετ του ’80 και τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο του 1970 αλλά κι εκείνη του 1980, καθώς και η πρωταθλήτρια βόλεϊ του 1997. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δυστυχώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια με συννεφιασμένο ουρανό. Θα καθαρίσει και πάλι όμως ο ουρανός αυτός, θα καθαρίσει. Εγώ είμαι αθεράπευτα Αρειανός, δεν ήμουν χρηματοδότης, ήμουν και είμαι Αρειανός» είπε.

Η γιορτή έκλεισε στον Λευκό Πύργο με χιλιάδες Αρειανούς να τραγουδούν συνθήματα της αγαπημένης τους ομάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης