Δ.Κ

«Το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια αφορά στο οικογενειακό Δίκαιο και θέλει περισσότερη προσοχή. Το σύμφωνο συμβίωσης απασχολεί την κοινωνία ,την εκκλησία,τις δομές της κοινωνίας και δεν μπορούμε να το φέρουμε με μια τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο .Άλλωστε το θέμα της συμβίωσης υπάρχει στην νομοθεσία μας και αφορά στα ετερόφυλα ζευγάρια »απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Γιαννακάκη στην επίκαιρη ερώτηση που έκανε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δηλαδή δεν προτίθεστε να προσαρμόσετε το Ελληνικό Δίκαιο με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,αποφάσεις που είναι άμεσα εκτελεστές ,κύριε Υπουργέ;» ρώτησε η Βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά ο Υπουργός επικαλέστηκε και πάλι το Οικογενειακό Δίκαιο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα έρθει πάραυτα στη Βουλή και απέδωσε την καθυστέρηση στο φόρτο εργασίας του Υπουργείου και σε κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις που χρειάζεται. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να γίνει καμμία αλλαγή στον βασικό κορμό του νομοσχεδίου. Όσον αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα του φύλου ο Υπουργός είπε πως στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπονται επιβαρυντικές ποινές σε συμπεριφορές βίας κατά άνθρωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης