Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 890.000 ευρώ για τα νησιά των Β. Σποράδων ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με απόφαση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Τα έργα αυτά υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νήσων Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος και Παλαιό Τρίκερι. Τα τρία έργα αφορούν σε υποδομές άθλησης, πολιτισμού και μεταφορών – οδοποιίας. Η υλοποίησή τους αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην ενίσχυση της ελκυστικότητας των νησιωτικών περιοχών της Θεσσαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός στοχευμένου προγράμματος που έχει σαν σκοπό την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα αποτελούν μια ελπίδα για τις περιοχές αυτές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία όπως και νέες θέσεις εργασίας. Αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους του ΕΣΠΑ στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών μας, στην εξασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, στην ενίσχυση του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, στην προσβασιμότητα περιοχών κ.α. Μπορεί η οικονομική συγκυρία να είναι αρνητική, όμως με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων των φορέων πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τις Β. Σποράδες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης