Τα πρώτα στοιχεία για τη μεταμόρφωση του Ελληνικού έδωσε στη δημοσιότητα η Lamda Development, μετά την αποδοχή της τεχνικής προσφοράς από το ΤΑΙΠΕΔ. Στο βίντεο που έχει αναρτήσει η εταιρεία στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι θα γίνουν επενδύσεις 7 δισ. ευρώ, θα δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ανοικτά πάρκα στην Ευρώπη, έκτασης 2 εκατ. τ.μ.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Τα φορολογικά έσοδα που θα έχει το δημόσιο σε ετήσια βάση όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη.

Η ανάπλαση του Ελληνικού θα ωφελήσει την τοπική και εθνική οικονομία προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια πάνω από 7 δις, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ. – ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως -υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, όλα ανοιχτά για το κοινό, καθώς και τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης