Στις 20.00 και όχι στις 17.30 θα συναντηθούν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα τους ενημερώσει για την πορεία της συζήτησης, που θα έχει, στις 17:00, με τα μέλη της τρόικας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνομιλητές του κ. Σαμαρά τονίζουν ότι η Αθήνα επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την ψήφιση των προαπαιτουμένων από τη Βουλή, όχι μόνο για να «κλειδώσει» η εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και προκειμένου να έχει ένα «καθαρό» πολιτικό τοπίο στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Είναι, πάντως, σαφές ότι ο στόχος για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την Κυριακή δεν αποτελεί αυτοσκοπό, υπό την έννοια πως υπάρχουν περιθώρια για ολιγοήμερη παράταση των διαπραγματεύσεων, αλλά και επειδή η Αθήνα θα επιμείνει μέχρι τέλους σε συγκεκριμένες «κόκκινες» γραμμές. Εξάλλου, τόσο ο κ. Αντ. Σαμαράς όσο και ο κ. Ευ. Βενιζέλος γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να ληφθούν δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές μέτρα που προκαλούν μεγάλο πολιτικό κόστος ή δεν «περνάνε» από τη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης