Παν’ τα ιερά μας και τα όσιά μας! Ο μόνος μας θεός είναι ο Τροϊκανός…

«Και μην μου πείτε πως θα σώσουμε τη μνήμη του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γέρου Μοριά, μόνο αν συνεχίσει να λειτουργεί το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά»! Τότε να κάνουμε κι ένα Ίδρυμα Οδυσσέα Ανδρούτσου, Αθανασίου Διάκου και Γεωργίου Καραϊσκάκη και δεν ξέρω εγώ ποιανού άλλου. Νομικά πρόσωπα για να μην προσβάλλουμε τη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης!» είπε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το άρθρο 17 του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και το οποίο προβλέπει την κατάργηση του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου: «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης “ο Γέρος του Μοριά”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν παραδώσουμε τη σκυτάλη στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε να πούμε τούτο: η αιτιολόγηση της απόφασής σας, κύριε Μητσοτάκη, θα μπορούσε να είχε γίνει με μεγαλύτερο σεβασμό στους ήρωές μας. Σίγουρα δεν είχατε πρόθεση αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και δεύτερον κατά το δικό σας σκεπτικό σας για να σώσουμε τη μουσική δεν χρειάζεται να έχουμε και «Μέγαρο Μουσικής» ,άρα δεν χρειάζεται να πληρώνει ο λαός τόσα εκατομμύρια για να «ευαγγελίζεστε» εσείς της αριστοκρατίας (ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο φτωχός ούτε απ’ έξω από το Μέγαρο δεν έχει δυνατότητα να περάσει) ώστε απελευθερωμένοι πνευματικά να νομοθετείτε ως οι άριστοι της κοινωνίας.

Και γιατί να έχουμε Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ινστιτούτο Ανδρέας Παπανδρέου, Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και γραφείο επιτίμου στη Βουλή, γραφείο πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, γραφείο πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή και… οδηγό για τη χήρα του τάδε μακαρίτη Πρωθυπουργού;

Ο λόγος από ’δω και πέρα στο κύριο Βύρωνα Πολύδωρα και την Ανδρίτσαινά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης