Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκαν μετά τις Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι «μπλαουγκράνα» χάρη σε γκολ των Μέσι (67′) και Ντάνι Άλβες (90′) επικράτησαν με 2-1 της Σίτι, που είχε μειώσει προσωρινά με τέρμα του Κομπανί (89′) κι έτσι με δύο νίκες (σ.σ.: 2-0 είχε λήξει το πρώτο ματς) πήραν το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Καταλανοί δικαίως διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 8ο λεπτό σε ανατροπή του Λέσκοτ, πάνω στον Μέσι, ενώ στη συνέχεια τους ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ γκολ του Νειμαρ, ωστόσο ο Άλμπα που τον τροφοδότησε, καλυπτόταν από τον Κομπανί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι και στη Σίτι στο 77ο λεπτό σε ανατροπή του Πικέ στον Τζέκο, ενώ νωρίτερα είχε δοκάρι ο Μέσι.
 
Όπως προαναφέραμε πάντως, εκτός από το συγκρότημα του Μαρτίνο, θέση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έκλεισε την Τετάρτη και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Μπλαν δεν αρκέστηκε στον θρίαμβο (4-0) του πρώτου αγώνα, και επικρατώντας με ανατροπή 2-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν και στον επαναληπτικό του «Παρκ Ντε Πρενς», πήρε την πρόκριση με δύο νίκες κόντρα στις «ασπιρίνες».

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τέρμα του Σίντνεϊ Σαμ, ωστόσο η χαρά τους κράτησε για λίγα μόλις λεπτά, καθώς ο Μαρκίνιος έφερε το ματς στα ίσια στο 13’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 18’ ο Ιμπραϊμοβιτς είχε δοκάρι, ενώ στο 28’ ο Ντερντιγιόκ ανετράπη από τον Ζαλέ στην περιοχή της Παρί, ωστόσο ο Ρόλφες, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Σαλβατόρε Σιρίγκου. 

Στο 53΄ ο Εζέκιελ Λαβέτσι έδωσε το προβάδισμα στην Παρί, «γράφοντας» το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Γκολ: 67′ Μέσι (Μπαρτσελόνα), 89′ Κομπανί (Σίτι), 90 Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα)

Κίτρινες: Φάμπρεγας – Κολάροφ, Ζαμπαλέτα, Φερναντίνιο, Κομπανί

Κόκκινες: Ζαμπαλέτα (78΄-δεύτερη κίτρινη)

Μπαρτσελόνα:(Χ.Μαρτίνο): Βαλντές, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγας (86΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ (80΄ Σάντσες)

Μάντσεστερ Σίτι:
(Ρούμπεν Κουσίγιας): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Νασρί (74΄ Νάβας), Σίλβα (72΄ Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγουέρο (46΄ Τζέκο).

(Τα γκολ του αγώνα και το ακυρωθέν τέρμα της «Μπάρτσα»)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λεβερκούζεν 2-1

Γκολ: 13′ Μαρκίνιος, 53′ Λαβέτσι – 6′ Σαμ

Κίτρινες: Ραμπιό, Ζαλέ – Ντερντιγιόκ, Τσαν, Βάγκενερ

Κόκκινες:
Τσαν (68′- δεύτερη κίτρινη)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Ζαλέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντίνιε, Παστόρε, Καμπάιγ, Ραμπιό, Καβάνι (85΄ Καμαρά), Ιμπραΐμοβιτς (72΄ Μενέζ), Λαβέτσι (62΄ Λούκας)

Λεβερκούζεν (Σάμι Χίπια): Λένο, Ντονάτι, Βόλσχαϊντ, Τοπράκ, Γκουαρντάντο, Ρόλφες, Ράιναρτς (78΄ Βάνεγκερ), Εμρέ Τσαν, Σαμ (67΄ Μπραντ), Ντερντιγιόκ, Κάστρο (67΄ Σον)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης