Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, λίγα εικοσιτετράωρα μετά από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, τα οποία επεξεργάζονται με προσοχή οι Αρχές, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για το πώς το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τη μία στιγμή στην άλλη από τα ραντάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε τρεις νέες πληροφορίες που αφορούν:

1) Στα ευρήματα στρατιωτικού ραντάρ. Πηγή των στρατιωτικών δυνάμεων της Μαλαισίας ανέφερε σήμερα ότι πιθανώς έχουν εντοπιστεί μέσω στρατιωτικού ραντάρ οι κινήσεις του αεροσκάφους μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται εκπρόσωπο της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας, το αεροπλάνο ενδεχομένως έκανε στροφή προς τα δυτικά, λίγα λεπτά μετά το πέρασμά του πάνω από την Kota Bahru και πέρασε προς τα στενά της Μάλακα μέσω της περιοχής Kedah.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χάρτης με την διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε η πτήση


Στον χάρτη εμφανίζονται σε κόκκινο κύκλο τρεις περιοχές-κλειδιά από όπου φέρεται να πέρασε το αεροσκάφος. Ξεκίνησε από την Kuala Lumpur, πέρασε από τις ακτές της Kota Bharu στα ανατολικά και στη συνέχεια σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες κατευθύνθηκε στα Στενά της Μάλακα μέσω της περιοχής Kedah.

2) Στους επιβάτες του Boeing που ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια.

3) Στους ισχυρισμούς πως τα κινητά τηλέφωνα ορισμένων εκ των επιβαινόντων εξακολουθούν να λειτουργούν.

Επιπλέον, οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα εξετάζουν καρέ-καρέ ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου στην Κουάλα Λουμπούρ, λίγα δευτερόλεπτα πριν την επιβίβαση. Το ντοκουμέντο εμφανίζει τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου, την ώρα που περνούν από την πύλη ελέγχου.

      Τα τελευταία λεπτά του κυβερνήτη του Boeing λίγο πριν την επιβίβαση

Τα κινητά των επιβατών καλούν

Την ίδια στιγμή σύμφωνα, με τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους τηλεφωνούν στα κινητά των αγνοουμένων και εκείνα καλούν κανονικά. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι κάποιους τους δείχνουν να είναι online στο κινεζικό facebook που ονομάζεται QQ.

Σύμφωνα με την Washington Post, ένας συγγενής αγνοουμένου υποστηρίζει ότι ο γαμπρός του που αγνοείται φαίνεται να είναι online στο QQ.

Ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια

Ο διοικητής της αστυνομίας της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι ένας από τους δύο άνδρες που επιβιβάστηκαν με πλαστό διαβατήριο στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν από τρεις ημέρες, είναι Ιρανός υπήκοος που ήθελε να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία. Ο 19χρονος Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ ταξίδευε με αυστριακό διαβατήριο, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί σε προγενέστερο χρόνο στην Ταϊλάνδη.

«Ο άνδρας αυτός δεν φαίνεται να ήταν μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης και πιστεύουμε ότι προφανώς προσπαθούσε να μεταναστεύσει στη Γερμανία», δήλωσε ο Χαλίντ Αμπου Μπακάρ, ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε με ομολόγους του των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

Όσον αφορά στον δεύτερο άνδρα, είναι επίσης Ιρανός. Πρόκειται για τον Ντελαβάρ Σιέντ Μοχαμαντρέζα, 29 ετών.


Oι δύο άνδρες που ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια. Αριστερά ο 19χρονος Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ

Πανικός από mail στο οποίο οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την εξαφάνιση

Στο μεταξύ μεγάλη κινητοποίηση προκάλεσε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που εστάλη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις πολλών Κινέζων δημοσιογράφων με αποστολέα μία άγνωστη οργάνωση ονόματι «Ταξιαρχία Κινέζων Μαρτύρων».

Η οργάνωση ισχυριζόταν στο μήνυμά της πως αυτή κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. «Θα σκοτώσετε έναν της φατρίας μας, θα σκοτώσουμε 100 δικούς σας για αντίποινα» αναφερόταν στο e-mail.

Ωστόσο, αξιωματούχοι στη Μαλαισία θεωρούν ότι οι ισχυρισμοί της οργάνωσης είναι πιθανότατα προϊόν φάρσας, καθώς στο μήνυμα δεν διευκρινιζόταν τι τελικά απέγινε με το αεροσκάφος. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ή αξιόπιστα στοιχεία που να δικαιολογούν τους ισχυρισμούς τους» δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Μάλιστα, αναφέρθηκε πως το μήνυμα πιθανόν να εστάλη για να αυξήσει την ένταση μεταξύ των Ουιγούρων και των Κινέζων Χαν στον απόηχο της επίθεσης με μαχαίρι στο Κούνμινγκ την 1η Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Οι Ουιγούροι είναι η μουσουλμανική-σουνίτικη μειονότητα της Κίνας, που κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ (Δυτική Κίνα) και θεωρούνται Τούρκοι στην καταγωγή, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δεν μιλούν καν κινέζικα. Μάλιστα, δεν έχουν αναμιχθεί καθόλου με άλλες φυλές της τεράστιας ασιατικής χώρας και κύριο και πάγιο αίτημά τους είναι η απόσχιση τους από το κινεζικό κράτος. Συνολικά, αριθμούν περί τα 9 εκατομμύρια.

Μάλιστα, μετά την «11η Σεπτεμβρίου», πολλοί Ουιγούροι είχαν γραφτεί σε μαύρη λίστα των ΗΠΑ, αλλά και της Κίνας. Ουιγούροι αυτονομιστές φυλακίστηκαν στο Γκουαντάναμο με την υποψία ότι ήταν τρομοκράτες.

Bloomberg: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους

To διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, δημοσιοποίησε την είδηση ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους-φάντασμα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η Μαλαισία στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines έστειλε ερευνητικά πλοία κοντά στο Χονγκ Κονγκ, όπου εντόπισαν συντρίμμια τα οποία φέρονται να ανήκουν στο Boeing 777. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από επίσημα χείλη.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή κοντά στη νήσο Το Τσου του Βιετνάμ εντοπίστηκαν από βιετναμέζικα αεροσκάφη (σ.σ. συνολικά στις έρευνες συμμετέχουν πλέον 10 κράτη με τουλάχιστον 40 πλοία, 34 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα) ύποπτα αντικείμενα τα οποία θεωρήθηκαν πιθανό να ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο. Τελικά, όπως αποδείχθηκε δεν ήταν μέρος αυτού.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε το πρωί στις Αρχές, όταν επιβάτες βιετναμέζικου αεροσκάφους έκαναν λόγο για ένα «κίτρινο αντικείμενο» που έμοιαζε με σωστική λέμβο. Άμεσα στο σημείο μετέβη βιετναμέζικο αεροσκάφος για έρευνα, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω αντικείμενο δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης του Boeing 777.

  Το αμερικανικό ναυτικό στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

                          Έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος

Το μήνυμα της κόρης του υπευθύνου της πτήσης:  Μπαμπά είσαι σε όλες τις ειδήσεις. Έλα γρήγορα σπίτι να για να τις διαβάσεις. Δεν νιώθεις ενθουσιασμένος;

Ένα κομμάτι που επιπλέει στην θάλασα και θεωρήθηκε κομμάτι του αεροπλάνου

Έρευνες από την πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας

Προσεύχονται για την ΜΗ370

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης