«Καρποφόρα και ευλογημένα» χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος τα 10 χρόνια ποιμαντορίας και διακονίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου. Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος εκπροσωπώντας την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, ως ο έχων τα πρεσβεία, απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα κατά το τέλος της πολυαρχιερατικής συλλειτουργίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Manhattan.

Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος τόνισε ότι η δεκαετία 1999-2009 «ήταν 10 χρόνια, κοπιώδη αλλά συνάμα και ευλογημένα και καρποφόρα στα οποία ο Αρχιεπίσκοπος εργάσθηκε νυχθημερόν με σύνεση, με σοφία, με γνώση, με ευγένεια και με αγάπη για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και για να συναγάγει το λαό του Θεού εις τον Οίκο Του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Σικάγου, τους άλλους Αρχιερείς και το εκκλησίασμα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι θεωρεί την επέτειο ως μια ευκαιρία ευχαριστίας και δοξολογίας πρώτα προς τον Θεό για το έργο και τη ζωή της Εκκλησίας τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά και έκφρασης εκ μέρους του ευγνωμοσύνης προς τον κλήρο και το λαό της Αρχιεπισκοπής.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος προέστη της Θείας Λειτουργίας και μαζί του συλλειτούργησαν οι συνοδικοί Μητροπολίτες Σικάγου Ιάκωβος, Πίτσμπουργκ Μάξιμος, Βοστώνης Μεθόδιος, Ντένβερ Ησαΐας, Άτλαντας Αλέξιος, Ντιτρόϊτ Νικόλαος, ο ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Μητροπολίτης Τυάνων Παΐσιος και οι επίσκοποι Τρωάδος Σάββας και Φασιανής Αντώνιος. Παρέστησαν οι πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες κ.κ. Βασίλης Κασκαρέλης και Ανδρέας Κακουρής, ο πρέσβης της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, και η γενική πρόξενος της Ελλάδος Άγη Μπαλτά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Καθεδρικού Ναού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης