Χρήστος Μαζάνης 

Φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο έστειλε αναγνώστης του zougla.gr. Όπως φαίνεται, ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε δωμάτια, φιλοξενούνται στους διαδρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η εικόνα αυτή είναι συχνή, λόγω των πολλών περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ο αυξημένος αριθμός περιστατικών με σοβαρά καρδιακά προβλήματα,τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε άλλα κοντινά σχετικά επαρχιακά νοσοκομεία, «φράζουν» την καρδιολογική κλινική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι πολλοί γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου προσπαθούν να εξυπηρετήσουν σοβαρά περιστατικά από την περιοχή της Φωκίδας, διότι στο Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας υπάρχει έλλειψη καρδιολόγων,ενώ δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και πολύ ελαφριά περιστατικά, αφού δεν υπάρχει ούτε μία τυπική μονάδα βραχείας νοσηλείας.

  

Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε στο zougla.gr, στο νοσοκομείο της Άμφισσας εμφανίζονται συχνά ιδιώτες καρδιολόγοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά, κατόπιν πιέσεων συγγενών των ασθενών. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα χρειάζονται άμεσα καρδιολόγοι, παιδίατροι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων, έτσι ώστε να δέχονται τα περιστατικά εκεί και να μη λειτουργεί ως κέντρο διακομιδής. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης