Μετά το Jazzy February, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο παρουσιάζει το μήνα Μάρτιο, ένα ανοιξιάτικο αφιέρωμα στις SWING Μπάντες της Αθήνας. Οι καλύτερες μπάντες όλων των εκφράσεων του Swing, από Gipsy Swing (Manouche Jazz) , Western swing, έως Ρεμπέτικα Swing. Έντονος ρυθμός, τολμηρά κορίτσια, κιθάρες κοντραμπάσα και πνευστά επί σκηνής.

Επτά  από τις πιο αγαπημένες μπάντες θα εμφανιστούν για να swingάρουν στην σκηνή του Γυάλινου UP STAGE. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να απολαμβάνουν τον χορό τους οι fun του είδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί το Swing είναι το αντίδοτο στην γκρίνια!

Γιατί το Swing είναι η χαρά της ζωής!

Γιατί το Swing την εποχή της αφραγκίας είναι όλα τα λεφτά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

SWING SHOES & SOUGAHSPANK

BELLE VILLE

1, 2, 3 SWING

SWING APRES-MIDI

ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ LOUI SALVADOR

VANILA SWING

THE LADY & THE TRAMPS

 

ASPA THEOFILOU

THE LADY &THE TRAMPS

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Είναι αυτό ακριβώς που λένε ..μια ακροβασία ανάμεσα στην αλητεία και την αριστοκρατία. Μια μουσική παράσταση που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο, προκλητική, συγκινητική, απρόβλεπτη…

 Από τα μικρά γραφικά  jazz club της νότιας Καρολίνας, στις μεγάλες μουσικές σκηνές της Νέας Υόρκης, τις φωτεινές ντισκοτέκ του Σικάγο και τους φτωχικούς δρόμους της Μονμάρτης, καταλήγοντας σε ένα πάρτυ κόντρα στην οικονομική κρίση.

 Ένα ταξίδι στην παγκόσμια μουσική σκηνή με έντονες swing επιρροές, που σίγουρα θα σας κατακτήσει..

Εγκέφαλος: ΑΣΠΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Συνένοχος: ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΚΝΗΣ

LADY:          Άσπα Θεοφίλου (ερμηνεία)

ΤRAMPS:   Πόλυς Πελέλης(ενορχηστρώσεις,διεύθυνση ορχήστρας,μπάσο)

                    Κίμωνας Πολλάτος (κιθάρα – φωνή)

                    Κώστας Σέγγης  (πλήκτρα – φωνή)

                    Πέτρος Πελέλης (τύμπανα )

                    Πάνος Βλάχος (τρομπέτα)

VIDEOS:     Κώστας Γρηγορακάκης, Γιάννης Ακράτος

 

123 SWING

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

«123 SWING» :

Το μουσικό γυναικείο τρίο που έρχεται να ξεσηκώσει τους λάτρεις της jazz σκηνής στην πόλη, κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην Αθήνα!

Απο το σαλόνι του Savoy -το ξενοδοχείο της Νεας Υόρκης που γεννήθηκε το swing- τρεις γυναίκες performers, παρέα με κιθάρα, ντραμς, σαξόφωνο και κοντραμπάσο, δημιούργησαν ένα ατμοσφαιρικό, jazz/swing group που θα σας ταξιδέψει στην αίγλη και το glam περασμένων δεκαετιών.

Προερχόμενες από τον χώρο της όπερας, οι 123 SWING, κατά κόσμον Πέννυ Μπερμπατιώτου, Σοφία Μάλαμα και Ναταλία Κάντζια, επιστρατεύουν την εμπειρία και το ταλέντο τους δημιουργώντας ένα show με πολλή αγάπη, κέφι και vintage αισθητική.

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει swing επιτυχίες όπως το Boogie woogie, το Sincerely και το In the mood αλλά και ανατρεπτικές διασκευές ελληνικών τραγουδιών του Χατζιδακι, του Χιώτη και του Τσιτσάνη.

Οι 123 SWING ήρθαν για να αλλάξουν τα βράδια σας! Είστε έτοιμοι να τις υποδεχτείτε;

123 SWING

Πέννυ Μπερμπατιώτου, τραγούδι

Σοφία Μάλαμα, τραγούδι

Ναταλία Κάντζια, τραγούδι

Και οι μουσικοί:

Βασίλης Τζαβάρας, κιθαρα

Μάνος Λούτας, κοντραμπασο

Μάριος Βαληνακης, σαξοφωνο

Γιάννης Νοταράς, ντραμς

VANILA SWING

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Οι VaniLa Swing ανανεωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί,  υπόσχονται ένα άκρως χορευτικό live με πολύ κέφι και όρεξη , κινούνται στο χώρο του Swing και του Rock n Roll με αναφορές στο χθες και το σήμερα!

Οι VANILA SWING δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα, ύστερα από αρκετές αλλαγές στα μέλη τους και πολλές μουσικές αναζητήσεις, κατέληξαν στην σημερινή τους σύσταση και μουσική κατεύθυνση. Αυτό που κάποιος θ’ ακούσει από τους V.S είναι μια μίξη από rock n roll, rockabilly του ’50 και λίγο swing του 40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Όπως και διασκευές σημερινών καλλιτεχνών στο δικός τους ιδιαίτερο ύφος, από την BEYONCE μέχρι τους METALLICA και από τον MOBY μέχρι τους SNOW PATROL και τους WHITE STRIPES. Tι σχέση μπορεί να έχει ο ELVIS , o CHUCK BERRY και η WANDA JACKSON με τους παραπάνω..?

Θα το μάθετε σ’ ένα live των VANILA SWING!

 

Οι Vanila Swing είναι:

ΛΗΔΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ (ΦΩΝΗ)

ΑΛΚΗΣΤΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΝΗΤΙΚΑ)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΠΟΡΦΥΡΙΟΥ (ΚΙΘΑΡΑ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΝΙΝΟΣ (ΜΠΑΣΟ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΖΟΡΑΚΟΣ (ΤΥΜΠΑΝΑ)

 

BELLEVILLE

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Οι Belleville είναι ένα γκρούπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Γεννήθηκε στις αρχές του 2011 . Έμπνευση  του ονόματος φυσικά αποτέλεσε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης  προσέγγισης όλων των προηγουμένων. Αγαπημένοι  καλλιτέχνες, ενδεικτικά, οι Django Reinhardt, Muddy Waters, Ella Fitzgerald, Billie Holiday,Tom Waits, Tiger Lillies, Jill Tracy,  καθώς και πολλοί ακόμα .

Έχουν εμφανισθεί σε πολλές σκηνές και μαγαζιά εντός και εκτός Αθηνών όπως Faust Bar, Half Note, Gazarte, Σταυρός του Νότου, Cabaret Voltaire, Dizzy Miles,  Darling , Piquet, After Dark , κ.α . Πρώτη εμφάνιση έκαναν στο project  RETROPOLIS 1  στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , πέρσυ άνοιξαν μαζί με άλλες μπάντες τη συναυλία των Pupini Sisters στο Gagarin205, συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών καθώς και στο Φεστιβάλ Χρωμάτων. Tους είδαμε και δύο φορές στο φεστιβάλ Μέρες Ρεθύμνου στην Κρήτη καθώς και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα .

Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο. Πιστεύοντας πως σύμφωνα με την σημερινή μουσική πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σύγχρονο από το ρετρό, οι Belleville δίνουν rendez-vous με τη Μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγκλήματος. Σας περιμένουν με τα τσιγάρα κολλημένα στο στόμα σας..

Τα υπόλοιπα επί σκηνής..

Οι Belleville είναι: 

Δώρα Τσίγκα: Φωνή

Πέτρος Λαμπρίδης : Κόντρα μπάσο

Ειρήνη Αναστασίου : Tσέλο

Γιάννης Καφετζόπουλος : Πιάνο

Θοδωρής Χριστοδούλου : Tύμπανα

Σπύρος Παπαρούλιας & Φώτης Βελέντζας : video art

 

SWING APRESMIDI

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

“Θα σε δω στο όνειρο μου. Θα φοράς μακρύ φόρεμα μιας άλλης εποχής, με τον χειμωνιάτικο αέρα να ατενίζει τα καστανά μαλλιά σου, περπατώντας ρυθμικά στα σοκάκια της Μονμάρτης,  σε βλέπω να μπαίνεις σε κάποιο Μπιστρό κρατώντας ένα δίσκο του Django Reinhardt … Nuages  και τα σύννεφα με πάνε μαζί σου,  μακριά σε άλλες εποχές ..”


 
Οι Swing Après-midi σας προσκαλούν στο ΓΥΑΛΙΝΟ up stage την Τρίτη 13 Μαρτίου να αναβιώσετε την Παριζιάνικη ατμόσφαιρα της δεκαετίαςτου ‘30  με μελωδίες από την πρώιμης εποχή της Τζαζ υπό τους ήχους της  Manouche κιθάρας. Αγαπημένες συνθέσεις των Django Reinhardt, Cole Porter, Duke Ellington σε ρυθμούςSwing, Bolero, Bossa Nova.

Δημήτρης Ψαλλίδας κιθάρα

Γιώργος Κοστούρος κιθάρα

Κώστας Κλάγκος Κοντραμπάσο

Σπύρος Ροντογιάννης Σαξόφωνο

 

SWING SHOES & SUGAHSPANK

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Sugahspank! Παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα. Μία μαύρη Πειραιώτισσα όπως είθισται να την χαρακτηρίζουν και σίγουρα μία απόλυτη performer on stage..

Swing Shoes, μια ανήσυχη, κεφάτη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt, Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και παραδοσιακής jazz σκηνής.

Η συνεργασία τους άρχισε πριν από τρία χρονιά και  έχει σημαδέψει και τους δυο.  Έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. To 2012 εμφανίζονται μπροστά σε 8000 κόσμο στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής, ενώ τον Αύγουστο  ταξίδεψαν στο Μόναχο για μια συναυλία στο Kulturfestival Gräfelfing. Το Σεπτέμβριο του 2012  άνοιξαν τη δεύτερη μέρα του ΑRΚ festival στην Τεχνόπολη. Φέτος εμφανίζονται σε πολλές  σκηνές της Αθήνας ενώ περιοδεύουν στις καλύτερες  μουσικές σκηνές της Ελλάδας παρουσιάζοντας για πρώτη φορά και πρωτότυπο υλικό.  

 

Οι Swing Shoes σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν, ως πλανόδιοι μουσικοί.  Το σχήμα πήρε την σημερινή του μορφή με την προσθήκη του μπασίστα Πάνου Τομαρά [The Earthbound],  του Ανδρέα Σιγαλού στο βιολί και του Βαγγέλη Κασβίκη στα κρουστά. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο Ladies and Gents….Heres The Swing Shoes το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις με την υπεροχή του σε αμεσότητα, ειλικρίνεια, αυθορμητισμό και φαντασία.

Η Sugahspank! γεννήθηκε στον Πειραιά. Από τα 14 της χρόνια ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων underground σχημάτων, παίζοντας πολλά και ετερόκλητα είδη μουσικής, από soul, funk και hip hop μέχρι rock, blues, gospel, swing, experimental, πάντα προσπαθώντας να πλησιάσει την πιο πειραματική πλευρά του κάθε είδους. Κυκλοφορεί το ντεμπούτο της το solo album The incredible, the invisible σε παραγωγή Βlend aka Mishkin, παγκοσμίως από την CastaBlast τον Σεπτέμβριο του 2008. Το album παίρνει σπουδαίες κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα σε πολλά μουσικά έντυπα και site ψηφίζεται Νο1 album του 2008.

 

 

ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ LOUI SALVATOR + ΝΑ ΣΙΑ ΓΚΟΦΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 

Οι Άσσοι του Loui Salvator είναι μια 6 μελής Swing Jazz μπάντα, που παίζει διασκευές από ρεμπέτικα σε lounge jazz και 30’s swing, allegro και ανέμελο. Το ρεπερτόριο συμπληρώνεται, εκτός από τα ρεμπέτικα, και με ορισμένα «ελαφρά» (Γούναρης, Αττίκ κλπ) καθώς και κάποιες τελείως απρόβλεπτες διασκευές.  Είναι η πιο τρελή hot swing μπάντα της πόλης, παρουσιάζει στις αθηναϊκές σκηνές κάτι το διαφορετικό. Κέφι και χορός με διασκευές από τα πιο βαριά ρεμπέτικα! Ατμόσφαιρα αμερικάνικου club του μεσοπολέμου και μία δόση από αέρα Ισπανίας. Με όργανα εποχής και εκκεντρικά κουστούμια, επί σκηνής δύο τρελά σαξόφωνα, το rhythm section, ένας ελληνοϊσπανός μαέστρος και μια μεγάλη γυναικεία jazz φωνή.  Αυτοί είναι οι Άσσοι!

 

 

Γυάλινο Up Stage: Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη

www.gialino.gr, Τηλ. 210 9316101, Ώρα έναρξης: 22:00

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης