Στα 27 έτη ζωής του το franchise Castlevania είναι γεγονός ότι μας έχει χαρίσει αριστουργήματα όπως τα Symphony of the Night, Aria of Sorrow και Super Castlevania IV, αλλά και μέτριες δημιουργίες όπως το Legacy of Darkness για το Nintendo 64. Ο κοινός παρανομαστής των επιτυχημένων κεφαλαίων της σειράς δεν είναι άλλος από το παραδοσιακό και αναγνωρίσιμο 2D Action-Adventure/Platform ύφος τους και παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, η Konami μέχρι και το 2010 δεν κατάφερε να μας παρουσιάσει κάποιο αξιόλογο 3D Castlevania.

To σκηνικό αυτό άλλαξε δραστικά με την κυκλοφορία του Castlevania: Lords of Shadow, το οποίο αναπτύχθηκε από την ισπανική Mercury Steam σε συνεργασία με την Kojima Productions, την εταιρεία του δαιμόνιου Ιάπωνα developer Hideo Kojima. Στο Lords of Shadow, οι developers πήραν την δοκιμασμένη Action/Hack ‘n’ Slash φόρμουλα της σειράς God of War και την προσάρμοσαν στις ανάγκες και το κλίμα της σειράς, δανειζόμενοι παράλληλα στοιχεία από το Shadow of the Colossus όσον αφορά τα boss fights. Παρά το γεγονός, ότι από πλευράς πρωτοτυπίας δεν είδαμε κάτι σπουδαίο, η εν λόγω δημιουργία κατάφερε να μας κερδίσει με το gameplay της και το ενδιαφέρον σενάριό της, αλλά και να καθιερωθεί ως το καλύτερο 3D Castlevania όλων των εποχών. Κατόπιν αυτού, η MercurySteam -με τις ευλογίες της Konami- πήρε την απόφαση να αναπτύξει το sequel του Lords of Shadow, το οποίο μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής βρίσκεται πλέον στα ράφια των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να είμαστε ειλικρινείς η αγωνία μας έχει κορυφωθεί από τα Video Game Awards 2012, όταν η Konami έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του Castlevania: Lords of Shadow 2, όπου και ψυλλιαστήκαμε ότι στον ρόλο του Dracula θα βλέπαμε τον προαιώνιο αντίπαλό του, τον Gabriel Belmont (ο πρωταγωνιστής του πρώτου Lords of Shadow). Από τότε μέχρι και σήμερα ακούσαμε διάφορες βαρύγδουπες δηλώσεις των developers όσον αφορά τις βελτιώσεις στο σύστημα μάχης, αλλά και την open world φύση του τίτλου. Χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω πάμε να δούμε αν οι δηλώσεις αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κατά πόσο το Lords of Shadow 2 αποτελεί έναν άξιο διάδοχο της τεράστιας κληρονομιάς της σειράς.

I am the Dragon of Blood, the relentless prince of pain
Τα γεγονότα του Castlevania: Lords of Shadow 2 εκτυλίσσονται μερικούς αιώνες από τα αντίστοιχα του προκατόχου του και συγκεκριμένα στην σύγχρονη εποχή. Ο Gabriel Belmont έχει πλέον μεταβεί στην σκοτεινή πλευρά και έχει μετατραπεί στον σκοτεινό άρχοντα Dracula. Ο Lord Dracula κοιμάται για εκατοντάδες χρόνια στον τάφο του, όταν κάποια στιγμή τον ξυπνά ο Zobek, για να του ανακοινώσει ότι ο Satan ετοιμάζει τις δυνάμεις του και προετοιμάζει την επιστροφή του στον κόσμο. Εδώ να θυμίσουμε ότι στο πρώτο Lords of Shadow ο Satan αποτελούσε το τελικό boss.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν αυτού, ο στόχος σας είναι να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας, ώστε να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον Satan με επιτυχία. Βέβαια ο κόσμος δεν είναι πλέον ο ίδιος, καθώς βρίσκεστε μακριά από το ζοφερό κάστρο σας και θα πρέπει να επιβιώσετε σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη. Εδώ θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η MercurySteam αναμιγνύει αριστοτεχνικά αυτά τα δύο settings, καθώς συχνά πυκνά οι αναμνήσεις του Dracula σας ταξιδεύουν πίσω στο μυστηριώδες κάστρο Castlevania και εκεί θα πρέπει να έρθετε αντιμέτωποι με τους προσωπικούς δαίμονες που σας στοιχειώνουν για εκατοντάδες χρόνια.

Άξιος αναφοράς είναι ο τρόπος με τον οποίο η ισπανική εταιρεία αποδίδει την φύση του Lord Dracula. O κεντρικός πρωταγωνιστής είναι μία τραγική φιγούρα, καθώς είναι καταραμένος από τον Θεό και τους ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα είναι έτοιμος να αντισταθεί στις σκοτεινές δυνάμεις του Σατανά. Με άλλα λόγια εδώ βλέπουμε έναν αρχετυπικό antihero, o οποίος όχι μόνο θα καταφέρει να κερδίσει την συμπάθειά σας, αλλά στο τέλος θα νιώσετε ότι συμπάσχετε με το προσωπικό δράμα του.

Συν τις άλλοις, εδώ βλέπουμε την ολοκλήρωση του οράματος της MercurySteam, καθώς τα γεγονότα δένουν αρμονικά με αυτά που είδαμε στο πρώτο Lords of Shadow, αλλά και στο Mirror of Fate του 3DS. Χωρίς αμφιβολία λοιπόν θα παρακολουθήσετε μία συγκλονιστική ιστορία που υπόσχεται από την αρχή ως το τέλος να σας καθηλώσει. Μάλιστα για μία ακόμη φορά υπάρχουν αρκετές ανατροπές, προβλέψιμες ως ένα βαθμό βέβαια αν ανήκετε στους φανατικούς φίλους της σειράς, εντούτοις το τελικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο ότι θα σας αποζημιώσει.

Ο θρόνος του αίματος
Η περιπέτειά σας στον κόσμο του Lords of Shadow ξεκινά από την μεσαιωνική Τρανσυλβανία και συγκεκριμένα από το κάστρο του Dracula. O Gabriel Belmont κάθεται αγέρωχος στον θρόνο του απολαμβάνοντας ένα ποτήρι γεμάτο με…αίμα, όταν η πόρτα του προθαλάμου σας σπάει και η αίθουσα γεμίζει από αρματωμένους ιππότες της Brotherhood of Light. Εδώ έχετε μία πρώτη ευκαιρία να εξοικειωθείτε το σύστημα μάχης, το οποίο όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Dave Cox (υπεύθυνος παραγωγής του Lords of Shadow 2), είναι αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο του προκατόχου του.

Το οπλοστάσιό σας είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, καθώς το Combat Cross έχει πλέον δώσει την θέση του στο Blood Whip. Με το τελευταίο μπορείτε να εκτελέσετε δύο ειδών επιθέσεις, τις direct και τις area, οι οποίες εκτελούνται με τα κουμπιά “τετράγωνο” και Δ του χειριστηρίου σας. Οι δεύτερες όπως υποδηλώνει το όνομά τους έχουν μεγαλύτερο AoE. Επιπλέον, ο Gabriel Belmont έχει πρόσβαση σε δύο ακόμη όπλα, το Void Sword και τα Chaos Claws. To Void Sword είναι ένα σπαθί με life stealing ιδιότητες, ενώ τα Chaos Claws είναι ένα ζευγάρι από πανίσχυρα νύχια, με τα οποία μπορείτε να σπάσετε την άμυνα ή τις ασπίδες των αντιπάλων σας. Πέρα από το Void Sword, δύναται να αναπληρώσετε τα hit points σας ρουφώντας το αίμα των αντιπάλων σας, όπως στο Blood Omen 2: Legacy of Kain.

Να σημειωθεί ότι για να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα δύο παραπάνω όπλα, απαιτείται να ξοδέψετε ένα μικρό πόσο Void ή Chaos ενέργειας αντίστοιχα. Για να αναπληρώσετε τα αποθέματα αυτά θα πρέπει να αυξήσετε το Focus σας. Το τελευταίο αυξάνεται κάθε φορά που επιτίθεστε στους αντιπάλους σας ή αμύνεστε με επιτυχία στις επιθέσεις τους. Εάν μάλιστα το block σας έχει καλό timing θα αποκτήσετε αρκετό Focus και επιπλέον για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι εχθροί σας θα είναι ανίκανοι να αντιδράσουν και θα παραδοθούν στις…ορέξεις σας. Να προσθέσουμε ότι, ανάλογα με τις επιδόσεις σας στην μάχη ανταμείβεστε με experience points. Τα τελευταία δύναται να “εξαργυρωθούν” στο κεντρικό μενού και να ξεκλειδώσετε νέα combos ή καινούργιες επιθέσεις για το Blood Whip, το Void Sword και τα Chaos Claws.

Μια νέα σημαντική προσθήκη είναι ο μηχανισμός Focus που σας ανταμείβει κάθε φορά που μπλοκάρετε ή αποφεύγετε τις επιθέσεις των αντιπάλων σας. Στην προκειμένη περίπτωση η οθόνη πλημμυρίζει από μια λευκή λάμψη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι αντίπαλοί σας είναι ανίκανοι να αντιδράσουν και παραδίδονται στις…ορέξεις σας. Βέβαια για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός θα πρέπει να μπλοκάρετε ή να κάνετε dodge ακριβώς πριν οι επιθέσεις των εχθρών βρουν τον στόχο τους.

Γενικά το μοντέλο χειρισμού είναι λειτουργικό και αφού αφιερώστε λίγο χρόνο στην εκμάθησή του θα είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε καταστροφικά combos. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με το πρώτο Lords of Shadow εδώ υπάρχει η δυνατότητα να μετακινήσετε την κάμερα με τον δεξιό αναλογικό μοχλό. Η βελτίωση αυτή σας βοηθά αν μη τι άλλο στην εξερεύνηση των διαφόρων τοποθεσιών, εντούτοις η έλλειψη ενός lock-on μηχανισμού κατά την διάρκεια της μάχης δημιουργεί αρκετές φορές προβλήματα.

Τα “gadgets” του Lord Dracula
Πέρα από τα τρία βασικά σας όπλα, ο κεντρικός ήρωας έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μία πλειάδα από sub-weapons, τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα relics και στα projectiles. Τα relics τα συλλέγετε είτε από τα πτώματα των εχθρών σας, είτε καταστρέφοντας διάφορα αντικείμενα όπως κιβώτια, βαρέλια, καρέκλες κ.ο.κ. Τα αντικείμενα αυτά σας προσφέρουν διάφορες ιδιότητες μέσα στην μάχη όπως αναπλήρωση των hit points σας και απεριόριστα αποθέματα Void και Chaos ενέργειας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στα Dodo Eggs, τα οποία σας αποκαλύπτουν διάφορες κρυφές τοποθεσίες στον χάρτη.

Tα projectiles, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, είναι οι διάφορες βαλλιστικές επιθέσεις που χρησιμοποιεί ο Belmont για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του από απόσταση. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτοξεύσετε βλήματα πάγου στους εχθρούς σας και να τους ακινητοποιήσετε προσωρινά ή να παγώσετε καταρράκτες και να σκαρφαλώσετε σε διάφορα δυσπρόσιτα σημεία.

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να εξολοθρεύσετε τα ανίερα πλάσματα που θα συναντήσετε στον διάβα σας. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί να πειραματιστείτε ώστε να βρείτε το κατάλληλο όπλο για κάθε περίσταση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι κάποιοι εχθροί φέρουν πανοπλία, οπότε θα πρέπει να επιτεθείτε στα τρωτά σημεία τους ή να καταστρέψετε την αρματωσιά τους με τα Chaos Claws.

H open world προσέγγιση
Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο κόσμος του Lords of Shadow 2 είναι ανοιχτός προς εξερεύνηση. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη δημιουργία δεν δύναται να χαρακτηριστεί αμιγώς open world, από την άποψη ότι για να μεταβείτε σε διάφορες τοποθεσίες θα πρέπει προηγουμένως να έχετε αποκτήσει μία συγκεκριμένη ιδιότητα ή ένα ξεχωριστό αντικείμενο. Για να είμαστε ειλικρινείς η όλη αίσθηση που αποκομίσαμε μας θύμισε το Legacy of Kain: Soul Reaver που κυκλοφόρησε το μακρινό 1999.

What is a man? A miserable little pile of secrets.

Εν τω μεταξύ, η εξέλιξη της ιστορίας λαμβάνει σε δύο ξεχωριστές χρονολογικές περιόδους, όπως προαναφέραμε. Από την μία πλευρά λοιπόν ο Dracula καλείται να εξερευνήσει μία σύγχρονη μεγαλούπολη και να εμποδίσει τον Satan από το να κυριεύσει τον κόσμο και από την άλλη το κάστρο του στην μεσαιωνική Τρανσυλβανία. Η μετάβαση από το ένα setting στο άλλο γίνεται μέσω ειδικών portals και εδώ θα λέγαμε ότι συναντάμε μία ακόμη ομοιότητα με το Legacy of Kain: Soul Reaver, καθώς κάτι αντίστοιχο είχαμε συναντήσει και στην δημιουργία της Crystal Dynamics, όπου ο Raziel χρησιμοποιούσε portals για να μεταβεί από τον φασματικό στο υλικό κόσμο.

Η εξερεύνηση των διαφόρων τοποθεσιών, αναζητώντας παράλληλα τα διάφορα μυστικά περάσματα, είναι εξίσου διασκεδαστική με τα παλαιότερα Castlevania. Τα Platform στοιχεία δίνουν και αυτά το παρόν σε διάφορες περιπτώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το pathfinding λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να μεταβείτε μαρκάρονται με έντονο κίτρινο χρώμα στο minimap σας που απεικονίζεται στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης σας. Επιπροσθέτως, μετά από κάποιες ώρες θα συναντήσετε συγκεκριμένα checkpoints, τα οποία σας επιτρέπουν να κάνετε fast travel μεταξύ των διαφόρων τοποθεσιών.

Φυσικά κατά την διάρκεια της περιπέτειά σας θα συναντήσετε διάφορα collectables, όπως σκίτσα από το artwork, πάπυρους που εξιστορούν το lore και το βιογραφικό των κεντρικών χαρακτήρων κ.ο.κ. Αξίζει να αναφερθούμε ξεχωριστά στα Kleidos Runes, τα οποία ξεκλειδώνουν διάφορα challenges, όπως είδαμε στην σειρά God of War. Συγκεκριμένα υπάρχουν τέσσερα challenges και για να τα ολοκληρώσετε θα πρέπει να συλλέξετε συνολικά 16 runes που ως επί το πλείστον βρίσκονται σε διάφορες “μυστικές” τοποθεσίες.

Επικά boss fights
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σειράς είναι οι αναμετρήσεις σας με τα διάφορα bosses και με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι το Lords of Shadow 2 δεν απογοητεύει. Κατόπιν αυτού, προετοιμαστείτε ψυχολογικά καθώς θα αντιμετωπίσετε δαίμονες σε μέγεθος πολυκατοικίας, αλλά και διάφορους ευκίνητους απεσταλμένους του Σατανά. Η A.I. πάντως κινείται σε μέτρια επίπεδα, καθώς τα bosses έχουν συγκεκριμένα τρωτά σημεία, ενώ οι επιθέσεις τους ακολουθούν συγκεκριμένα μοτίβα.

Σε γενικές γραμμές ο βαθμός πρόκλησης είναι χαμηλός τόσο στο Easy, όσο και στο Normal επίπεδο δυσκολίας και το γεγονός αυτό οφείλεται στην πληθώρα των relics που θα συλλέξετε. Για παράδειγμα, ακόμη και το πιο δύσκολο boss fight εξελίσσεται σε…βόλτα στην παραλία, όταν έχετε την δυνατότητα να αναπληρώσετε τρεις φορές τα αποθέματα των hit points σας κατά την διάρκεια της μάχης. Κατόπιν αυτού, οι βετεράνοι της σειράς καλό θα είναι να επιλέξουν το Hard επίπεδο δυσκολία, καθώς είναι το μόνο που προσφέρει στην ουσία μια στοιχειώδη πρόκληση.

Το stealth στοιχείο
Οι developers σε μία προσπάθεια να προσθέσουν ακόμη περισσότερη ποικιλία στο gameplay πρόσθεσαν ορισμένους stealth μηχανισμούς. Εντούτοις, τα σημεία στα οποία απαιτείται stealth προσέγγιση είναι συγκεκριμένα και μάλιστα η υλοποίησή τους είναι το λιγότερο “άστοχη”. Κοινώς, ο Lord Dracula μπορεί να μεταμορφωθεί σε ποντίκι για να περάσει ανυποψίαστος σε διάφορα δωμάτια μέσα από αεραγωγούς. Τα δωμάτια αυτά φυλάσσονται από αρματωμένους φρουρούς, οι οποίοι κουβαλούν εκτοξευτές ρουκετών.

Αρχικά τουλάχιστον, όπου με βάση το σενάριο δεν έχετε ακόμη ανακτήσει τις δυνάμεις σας, η stealth προσέγγιση δικαιολογείται. Από την στιγμή όμως που έχετε εξολοθρεύσει έναν τεράστιο δαίμονα είναι τουλάχιστον αστείο το γεγονός ότι ως Άρχοντας του Σκότους δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα τιποτένιο φρουρό.

Θα το ξεχάσετε γρήγορα
Το ταξίδι του Lord Dracula στον κόσμο του Castlevania: Lords of Shadow 2 είναι αρκετά σύντομο, καθώς θα χρειαστείτε περίπου 15 ώρες για να δείτε τους τίτλους τέλους. Η διάρκεια αυτή είναι σαφώς μικρότερη από τον προκάτοχό του και επιπλέον εδώ συναντάμε ακόμη λιγότερες κρυφές τοποθεσίες. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να ασχοληθείτε με την συλλογή των collectables και τα προαιρετικά challenges, εντούτοις ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η συνολική διάρκεια δεν ξεπερνά τις 20-25 ώρες.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να τονίσουμε η δημιουργία της MercurySteam δεν καταφέρνει να πρωτοτυπήσει σε κανένα βαθμό, καθώς έχει δανειστεί δεκάδες στοιχεία από άλλες σειρές όπως το God of War ή το Legacy of Kain. Ουσιαστικά τα μόνα ξεχωριστά στοιχεία αφορούν τους stealth μηχανισμούς, οι οποίοι όμως υλοποιούνται το λιγότερο κάκιστα.

Gothic μεγαλοπρέπεια
Όσον αφορά το οπτικό κομμάτι, το Castlevania: Lords of Shadow δείχνει το λιγότερο εντυπωσιακό. Το level design κλέβει στην κυριολεξία την παράσταση, καθώς οι διάφορες τοποθεσίες που θα εξερευνήσετε είναι ικανές να σας κόψουν την ανάσα και το γεγονός αυτό οφείλεται αφενός στην λεπτομέρεια με την οποία είναι σχεδιασμένες και αφετέρου στην χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται. Η Mercury Engine 2 θα λέγαμε ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις hardware δυνατότητες των PS3 και Xbox 360, καθώς τα lighting και particle effects δημιουργούν ένα απόλυτα φαντασμαγορικό θέαμα στην οθόνη σας.

Το frame rate παρουσιάζει ελαφρές διακυμάνσεις, παρόλα αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει “κλειδωμένο” στα 30fps στις κονσόλες και στα 60fps στα PC. Με βάση τα παραπάνω το μόνο μας παράπονο έχει να κάνει με την ποιότητα των textures, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται aliasing. To γεγονός αυτό αιτιολογείται από την μη χρησιμοποίηση κάποιας anti-aliasing τεχνικής από την MercurySteam, ώστε να επιτευχθεί ένα σταθερό frame rate στις κονσόλες.

And the Oscar goes to Robert Carlyle
Στο ηχητικό κομμάτι θα λέγαμε ότι το σημείο αναφοράς είναι το υποδειγματικό voice acting. H αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο με δεδομένο ότι το cast των ηθοποιών περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα όπως τον Robert Carlyle στον ρόλο του Lord Dracula και τον Patrick Stewart που υποδύεται ξανά τον Zobek. Ειδικότερα η ερμηνεία του Robert Carlyle είναι συγκλονιστική πλησιάζοντας την αντίστοιχη του Gary Oldman στον κινηματογραφικό Dracula του Francis Ford Coppola.

To soundtrack αποτελείται από συνθέσεις του Óscar Araujo, οι οποίες θα προκαλέσουν ανατριχίλα στην ραχοκοκαλιά σας. Ανέκαθεν η σειρά Castlevania φημίζονταν για τα αξιομνημόνευτα μουσικά themes της και δίχως αμφιβολία ο Araujo αποτελεί άξιο αντικαταστάτη της Michiru Yamane.

Η γοητεία χάθηκε
Η πρόσφατη δημιουργία της MercurySteam είναι γεγονός ότι προσπαθεί να μας προσφέρει κάτι ξεχωριστό, το τελικό αποτέλεσμα όμως δεν δικαιώνει τους δημιουργούς του. Το Castlevania: Lords of Shadow 2 σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας κακός τίτλος, αλλά είναι γεγονός ότι όσα νέα στοιχεία βλέπουμε εδώ τα έχουμε συναντήσει σε άλλες δημιουργίες. Πέρα λοιπόν από τα φανταχτερά γραφικά, το κορυφαίο voice acting και το απαράμιλλο art direction το gameplay δεν προσφέρει κάποια καινοτομία. Επιπροσθέτως, η προσθήκη των stealth μηχανισμών, αν και ενδιαφέρουσα ως σύλληψη, στην πράξη δεν υλοποιείται όπως θα έπρεπε αμαυρώνοντας σημαντικά την τελική εικόνα που θα αποκομίσετε.

Θετικά:
– Εξελιγμένο σύστημα μάχης
– Στιβαρό σενάριο
– Η open world αισθητική
– Επικά boss fights
– Άρτιος οπτικοακουστικός τομέας
– Αποδίδει αριστοτεχνικά την τραγική φιγούρα του Dracula

Αρνητικά:
– Κάκιστοι stealth μηχανισμοί
– Χαμηλή πρόκληση
– Μέτρια Α.Ι.
– Δανείζεται στοιχεία από άλλες δημιουργίες
– Χαμηλό replayability

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 7
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 7.5

Κατώτερο από τον προκάτοχό του, αλλά παραμένει μια αξιόλογη πρόταση για τους πολυπληθείς φίλους της σειράς Castlevania.

Παντελής Δασκαλέλος  

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης