Για τις 27 Απριλίου προσδιόρισε την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» αναφέρθηκε στο θέμα των αποζημιώσεων των εργαζομένων λέγοντας ότι «δεν είναι αλήθεια πως δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε όλους ή ότι υπάρχουν καθυστερήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, πάνω από τα μισά του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα υπόλοιπα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις βάσει ενιαίου μισθολογίου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καψής παραδέχθηκε πάντως πως το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν είχε εφαρμοστεί στην ΕΡΤ.
Ο αρμόδιος υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στην λανθασμένη δημοσιοποίηση της λίστας για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, η οποία «κατέβηκε» λίγο αργότερα από το επίσημο site, κάνοντας λόγο για «πολύ δυσάρεστο για όλους» περιστατικό.

Εκτίμησε ότι «κάποιοι μπήκαν και πήραν» τα στοιχεία, και ότι η διαρροή έγινε από το δημόσιο τομέα κι όχι την ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει το έργο της σύνταξης των καταλόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης