Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από την πλειονότητα των υπουργών της, έφθασε τη Δευτέρα στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους.

«Θα ήθελα να συζητήσουμε τους τρόπους για να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει την δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων» είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεων που έκανε, έχοντας τη Μέρκελ στο πλευρό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συζητήσουμε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους για να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους» είχε αναφέρει ο ίδιος λίγο νωρίτερα, πριν υποδεχτεί στην κατοικία του την Καγκελάριο της Γερμανίας.

«Το Ισραήλ θέλει να επιτευχθεί μια πραγματική ειρήνη που θα τερματίσει τη διαμάχη και μία αναγνώριση (από τους Παλαιστινίους) του Ισραήλ ως κράτους του εβραϊκού λαού» πρόσθεσε.

Η Μέρκελ, η οποία συνοδεύεται από 16 υπουργούς της κυβέρνησής της, θα συναντηθεί εκ νέου σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των δύο κυβερνήσεων. Αναμένεται να υπογραφεί μια σειρά διμερών συμφωνιών συνεργασίας στα πεδία της ασφάλειας, της διπλωματίας, της οικονομίας, της δικαιοσύνης, των επιστημών και του πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης