Η Samsung το έχει κάνει παράδοση μία φορά το χρόνο να βάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που διαθέτει στην ανώτατη σειρά μοντέλων της, τα Galaxy S. Το τελευταίο μοντέλο, ονόματι Samsung Galaxy S5, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες ώρες στο Mobile World Congress όπου παρουσιάζονται όλα τα νέα κινητά τηλέφωνα.

Παρά τον παρόμοιο σχεδιασμό σε σχέση με το S4, το Galaxy S5 έχει μερικά καινούργια και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως scanner για δαχτυλικό αποτύπωμα, αισθητήρα καρδιακών παλμών και TouchWiz UI πάνω σε λειτουργικό Android 4.4 KitKat. Έκπληξη προκαλεί όμως ότι η Samsung δεν έχει προσπαθήσει να χωρέσει μέσα στο S5 ότι χαρακτηριστικό έχει διαθέσιμο αλλά έχει πάρει μία πιο μινιμαλιστική πορεία, όπως συμφώνησε να κάνει μετά από παρέμβαση της Google.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφορές με το Samsung Galaxy S4
Το ανερχόμενο Galaxy S5 διατηρεί την 1080p Super AMOLED οθόνη με τον προκάτοχό του, αλλά μεγαλώνει λίγο στις 5,1 ίντσες. Το καπάκι της μπαταρίας θα μπορεί να εναλλάσσεται και η μπαταρία με χωρητικότητα 2800mAh υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, το smartphone θα έχει μία σχετική αντοχή σε νερό και σκόνη, κάτι το οποίο ενισχύει με ένα προστατευτικό καπάκι για την micro USB στο κάτω μέρος του κινητού.

Όσον αφορά την αφή του S5, το πίσω μέρος δίνει την αίσθηση δέρματος, παρόμοια με αυτή που έχει το αρχικό Nexus 7. Τα πλάγια έχουν μεταλλικό φινίρισμα και γενικά αφήνει μία πιο στιβαρή και ανθεκτική αίσθηση από προηγούμενα μοντέλα της σειράς Galaxy S. Ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος είναι φανερό πως στοχεύει να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο χαρακτηριστικό που διαθέτει το iPhone 5S. Ο συγκεκριμένος στο S5 λειτουργεί γλιστρώντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω, πάνω από το home button. Οι χρήσεις του είναι αρκετά χρήσιμες, εκτός από την βασική που είναι προφανώς το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε προσωπικούς φακέλους με αρχεία που ξεκλειδώνουν μόνο με το δικό σας αποτύπωμα. Επίσης, η Samsung ανακοίνωσε μία συνεργασία με την Paypal που θα σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με τον αισθητήρα.

Η νέα σημαντική προσθήκη του GalaxyS5 είναι ο αισθητήρας καρδιακών παλμών ο οποίος δουλεύει σε συνεργασία με το SHealth 3.0 και είναι κατασκευασμένος μαζί με το LED flash στο ίδιο εξάρτημα. Για να δείτε τους παλμούς σας, κρατάτε το δάχτυλό σας πάνω στον αισθητήρα, όσο το κινητό σας toyw επεξεργάζεται. Το πρόγραμμα SHealth όχι μόνο κρατάει ιστορικό των μετρήσεών σας, αλλά σας τα παρουσιάζει σε σχεδιαγράμματα μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην κάμερα του Galaxy S5, που είναι τώρα 16 megapixel και έχει δυνατότητα εγγραφής video σε UHD. Εκτός από αυτά προστέθηκαν και μερικά καινούργια modes, όπως ένα παρόμοιο με το Refocus Lens της Nokia που σας επιτρέπει να αλλάζετε το depthoffield αφού τραβήξετε μία φωτογραφία. Τέλος, διαθέτει και μία κάμερα 2,1 megapixel στο μπροστινό μέρος του κινητού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S5 δεν έχουν μεγάλη διαφορά με το S4. Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 800 στα 2.5 GHz με 2GBRAM, διαθέτει IRremote και NFC, Bluetooth 4.0 BLE/ANT+, Cat 4 LTE (μέχρι 150 Mbpsdown, 50Mbpsup) και χωρητικότητα της επιλογής σας μεταξύ 16GB και 32GB. Εσωτερική μνήμη 64GB δεν διατίθεται, αλλά μπορείτε να επεκτείνετε μέχρι και 64Gb με κάρτα μνήμης microSD.

Συνοψίζοντας
Το Samsung Galaxy S5 δεν φαίνεται να έχει τρομακτικά καλύτερες δυνατότητες σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά σίγουρα είναι ένα βήμα προς την σωστή πορεία. Οι τιμές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Πάντως η Samsung ανακοίνωσε πως το S5 θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2014.

Μέχρι τότε, διαβάστε το review των Samsung Galaxy S4 και Samsung Galaxy S4 mini στο GameWorld.

Συντάκτης: teoburning@hotmail.com (Θοδωρής Μητρόπουλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης