Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα επικράτησε την Τρίτη με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και ως εκ τούτου θα πρέπει να… αυτοκτονήσει στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου» για να χάσει το εισιτήριο για τους «8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση και εν πολλοίς την πρόκριση, έγινε στο 53ο λεπτό. Ο Μέσι έφυγε στην «πλάτη» του Ντεμικέλις, ο οποίος τον ανέτρεψε ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χαρτ. O Αργεντινός είδε σωστά την κόκκινη κάρτα, όμως η παράβαση έγινε οριακά εκτός περιοχής.

Αυτό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή, ο οποίος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λίο Μέσι έγραψε το 0-1 πετυχαίνοντας το 66ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ (έχει πλέον πέντε λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ της Ιστορίας, Ραούλ).

Στον επίλογο του αγώνα ο Ντάνι Αλβες μετά από ασίστ του Νεϊμάρ, πλάσαρε τον Χαρτ, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο το προβάδισμα της ομάδας του, για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα προημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα 0-2

Γκολ: 54′ πεν. Μέσι, 90′ Άλβες 

Κίτρινες: Νεγρέδο (Σίτι), Κολάροφ (Σίτι) – Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Μασεράνο (Μπαρτσελόνα)

Κόκκινες: Ντεμικέλις (53′, Σίτι)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Νάβας (57′ Λέσκοτ), Τουρέ, Φερναντίνιο, Κολάροφ (57′ Nασρί), Σίλβα, Νεγρέδο (73′ Τζέκο)

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Αλέξις Σάντσες (73′ Νεϊμάρ), Μέσι, Ινιέστα

(Το γκολ της Μπαρτσελόνα)

«Σκόρπισε» τη Λεβερκούζεν η Παρί

Στο άλλο ματς η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρίνα».

Πιο συγκεκριμένα οι παίκτες του Μπλαν συνέτριψαν με 4-0 την ομάδα του Χίπια, χάρη στα γκολ των Ιμπραΐμοβιτς (39′ πεν, 42′), Ματουιντί (3′) και Καμπαγιέ (88′) και «καθάρισαν» την πρόκριση στα προημιτελικά, από το πρώτο παιχνίδι, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κίτρινες: Χίλμπερτ, Σπάχιτς, Γκουαρντάντο, Κάστρο-Ματουϊντί

Κόκκινες: Σπάχιτς (59΄ δεύτερη κίτρινη)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Σάμι Χίπια):
Λενό, Χίλμπερτ, Γουαρντάντο, Ρόλφες (46΄ Ράιναρτς), Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπέντερ, Κάστρο, Κίσλινγκ, Σαμ (62΄ Βολσχάιντ), Σον (46΄ Μπραντ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγου, Φαν ντερ Βίελ, Ματουϊντί (67΄ Καμπάιγ), Μάγουελ, Μότα, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Βεράτι, Ιμπραΐμοβιτς, Μόουρα, Λαβέτσι (76΄ Παστόρε)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης