Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές «ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ, σπάμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σήμερα το πρωί στον Πειραιά.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια τόσο απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και απέναντι στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους, ενώ πρόσθεσε ότι ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες για τον λαό, αλλά «εργάτης με χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Αναφέρθηκε στη «μαύρη ανασφάλιστη εργασία» στη ναυτιλία, καθώς και στην ανεργία των ναυτεργατών, την ώρα που «οι Έλληνες εφοπλιστές μόνο για το 2013 επένδυσαν 18,1 δισ. δολάρια σε 690 πλοία, 319 νέες ναυπηγήσεις, 371 δεύτερο χέρι, και παραμένουν στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας».

Το παράδειγμα του ΟΛΠ, η επένδυση στο λιμάνι ως εργαλείο ανάπτυξης που «διαφημίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» είναι «αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και εκμετάλλευσης εκατοντάδων εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα» είπε, προσθέτοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν υπόψη τους τη σημασία του Πειραιά στις στρατηγικές επιδιώξεις της αστικής τάξης για αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή της Ν/Α Μεσογείου και του μεριδίου της από την ιμπεριαλιστική λεία σε βάρος των λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης