Δύο Έλληνες ήταν οι πρωταγωνιστές την υπόθεσης εξάρθρωσης οργάνωσης που συνδέεται με τη μαφία στη Νέα Υόρκη. Από τη μια πλευρά ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Βενιζέλος, επικεφαλής του FBI και από την άλλη το μέλος της οργάνωσης Χρήστος Φασαράκης που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που ανήκε στη μαφία της Νέας Υόρκης.

Ο πρώτος είναι εκείνος που έδωσε τέλος σε deal ναρκωτικών και όπλων μεταξύ της φαμίλιας Γκαμπίνο στη Ν. Υόρκη και της οργάνωσης Ντράνγκετα στην Καλαβρία της Ν. Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φασαράκης δούλευε στην Alma Bank από το 2009 και η έδρα του ήταν το Μπρούκλιν. Σύμφωνα με το «Έθνος» ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και επιτυχημένος τραπεζικός. Ο Φασαράκης εκμεταλλεύτηκε την τραπεζική του ιδιότητα και τις γνώσεις του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ για τις παράνομες δραστηριότητες του, ωστόσο η τράπεζα στην οποία δούλευε δεν γνώριζε τίποτα για αυτές.

Τον ομογενή με καταγωγή από τα Χανιά «καίει» ένας 44χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο Φράνκο Λουπόι, μέλος της φαμίλιας Γκαμπίνο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «διέθετε ένα δίκτυο συνεργατών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη Νέα Υόρκη».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ο Φασαράκης νομιμοποίησε πάνω από 500.000 δολάρια σε κεφάλαια που εκτιμάται ότι ήταν έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών και το παράνομο εμπόριο όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης