Τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού με τους φιλελεύθερους του κόμματος FDP ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή πλειοψηφία ώστε να σχηματίσουμε μία νέα κυβέρνηση του CDU/CSU και του FDP», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ στα κεντρικά γραφεία του κόμματός της στο Βερολίνο, αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, που έδιναν σαφές προβάδισμα στο κόμμα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την καγκελαρία, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, παραδέχθηκε την ήττα του στις ομοσπονδιακές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, αφού το κόμμα υπέστη το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμά του μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι ψηφοφόροι αποφάσισαν και το αποτέλεσμα είναι μία πικρή μέρα για τη γερμανική Σοσιαλδημοκρατία…. δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πούμε -το αποτέλεσμα είναι μια πικρή ήττα», δήλωσε ο Στάινμάιερ στα μέλη του κόμματός του που συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο μετά τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα, τα οποία δείχνουν τη συντηρητική καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να εξασφαλίζει αρκετή υποστήριξη για έναν κεντροδεξιό συνασπισμό με τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβάδισμα της κεντροδεξιάς δείχνουν τα exit polls, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, 19:17.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης