Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τετάρτης στη Μεγάλη Βρετανία στην προσπάθειά του καθαρίσει ένα δέντρο που έπεσε από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή του Wiltshire. Ο άνδρας που υπολογίζεται πως είναι ηλικίας 70 ετών, πιστεύεται ότι το θύμα υπέστη ηλεκτροπληξία, καθώς το δέντρο είχε παρασύρει καλώδια ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, ένας οδηγός βαρέος φορτηγού νοσηλεύεται μετά την ανατροπή του οχήματός του στο Μπρίστολ και ένας ακόμα τραυματίσθηκε από την πτώση δέντρου κοντά στο Ντέβον.

Ο κόκκινος συναγερμός που είχε εκδώσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τετάρτη για τη δυτική Βρετανία λόγω των ανέμων, που έφτασαν τα 177 χιλιόμετρα την ώρα στην Ουαλία, έληξε στις 9 το βράδυ τοπική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι και Αρχές έχουν αναφέρει ζημιές σε στέγες κτηρίων, πολλά ξεριζωμένα δέντρα και κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτροδότησης. Μικρής έκτασης φωτιά προκλήθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κριου μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής που παρέσυρε ηλεκτρικά καλώδια. Ένα δέντρο στο χωριό Πόιντον έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο τραυματίζοντας ελαφρά ένα μικρό αγόρι.

Συνολικά 121.000 νοικοκυριά, κυρίως στην Ουαλία, είχαν μείνει τη νύχτα της Τετάρτης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 250.000 σπίτια είχαν επηρεαστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο στην Ιρλανδία, που επίσης υπέμεινε την ορμή των ανέμων. Σήμερα, περίπου 80.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Βρετανία, μια ημέρα μετά τις νέες βροχοπτώσεις, οι οποίες επιδείνωσαν το χάος που έχουν προκαλέσει οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες στη χώρα, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρισμού ENA.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η κυβέρνηση του οποίου κατηγορήθηκε έντονα για απραξία, προήδρευσε σήμερα το πρωί νέας συνόδου κρίσης για το θέμα της κακοκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, 5.800 κατοικίες έχουν πλημμυρίσει από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται εντός της ημέρας στη βόρεια Αγγλία, ενώ νέες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι προβλέπονται για αύριο και το Σαββατοκύριακο στη χώρα. Η στάθμη του Τάμεση σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 60 ετών. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους του Ουίνδσορ και του Σάρεϊ ότι υπάρχει κίνδυνος για νέες πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης Κόκκινος συναγερμός στη Βρετανία εξαιτίας της κακοκαιρίας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014, 20:34

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης