Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισε με δήλωσή του τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου με σκοπό την επανένωση της Κύπρου.

Ο κ. Κάμερον ανέφερε πως «η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».
«Η συμφωνία παρέχει μία πραγματική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μία διαρκής και συνολική λύση και συγχαίρω τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον δρ Έρογλου για το θάρρος που έχουν επιδείξει συμφωνώντας στην επανέναρξη των συνομιλιών» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συνεχιζόμενος πραγματισμός τους και η προθυμία να βρουν μία λύση θα είναι ζωτικής σημασίας τους επόμενους μήνες για να διασφαλιστεί ότι η επανένωση της Κύπρου θα γίνει πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως όλους τους Κυπρίους στον κοινό τους στόχο για μία ενωμένη και ευημερούσα νήσο» κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Φόρεϊν Όφις, «το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει την πλήρη στήριξή του στους ηγέτες αμφότερων των κοινοτήτων και στην πρόσφατη πρόοδο που έχουν σημειώσει με τη συμφωνία σε μια κοινή διακήρυξη».

«Προσβλέπουμε στην πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των ηγετών που θα χαράξει τον δρόμο για την επανέναρξη των επίσημων συνομιλιών λύσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να παράσχει την πλήρη στήριξή του στη διαδικασία λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης